Ahoj, potřebuji poradit ohledně chování 3měsíčního syna. Narodil se o 3 týdny dříve císařem. Od 5 týdnů měl škubavé pohyby
ručičkama i nožkama. Řešeno na neurologii a prý vymizí a vymizelo. Ale objevil se další problém. V noci po kojení, pokud se úplně probere
a hned neusne, začne sebou celý nekontrolovatelně házet. Ze strany na stranu a cuká celým tělem a různě rukama i nohama. Celou dobu
se na mě ale dívá a žádné oči v sloup. Určitě mě vnímá, jen to škubání tělem nemůže zastavit. Někdy se i rozpláče a jakoby oči říkaly, že se něco děje, tak to zastav. Pokaždé mám šílený pocit, dcera to určitě nikdy nedělala. Po třech čtyřech minutách usne.. Ale mezitím se i na mě směje, jen to celé tělo zvláštně hází a on ho nemůže ovládat. Dělají to vaše děti? Může jít o epilepsii? Děkuji
@misaj8 a není to pokus o otočení na bříško???ještě mu to nejde, tak s sebou hází...k dr. bych však pro jistotu zašla, za to nic nedáš
Zkuste to natočit a poté předložit u dr.Držím palce,at to nic není
Děkuji všem, na neurologii je sledován pro prvotní křeče. V úterý jdeme na rehabky, tak jí to znovu všechno řeknu.
@motley ahoj muzu se prosím zeptat na ty stavy zahledenosti? Vymizelo to? Můj tříměsíční syn měl dvakrát cca deset vteřin stav kdy koukal do prázdná a nereagoval na dotek ani osloveni. Jak ty stavy vypadaly u vás a kdy asi vymizely?
Určitě bych toto ihned řešila s pediatrem. My jsme sice tyto stavy neměli, ale zase nás trápili stavy zahleděnosti a "nevnímání" u dvojčátek. Neuroložka nás ihned odeslala na kontrolní EEG, kde epilepsii vyloučili. Mám totiž epileptickou křivku v rámci migrén, nikdy jsem záchvat neměla, ale před otěhotněním jsem brala antiepileptika. Určitě si vyžádejte kontrolní EEG, budete klidnější.