Ahoj,
v čem perete dětské oblečení při atopickém exému?
naší malé se rozjel před 14 dny atopický exem, pereme zatím v lovele, ale dneska se kožařka moc netvářila, že je to vhodná volba. Že určitě máme 2x máchat a bez aviváže (tu už sem nepoužila měsíce).
Navíc mi přijde, že lovela pere na prd. Zůstávájí fleky a já musím všechno 2dny předem odmočit ve žlučovém mýdle a přeprat v ruce.
A je lepší tekutý nebo sypký prášek?
Ahoj, Jak píše mlynkova85. Prášek si dělám sama. Ale ne z Jelena, ale třeba z jádrového, nebo bio olivového mýdla. Začala jsem s tím v prckových 3 měsících. To mu začali vadit i papírové pleny a přešla jsem na létkové. Teď to je už rok, co peru ve vyrobeném mýdlovém slizu a nemůžu si stěžovat. A peru prakticky denně a pračka to dává v pohodě. Každou várku prádla ještě extra máchám ve vodě s octem-dezinfikuje a pomáhá vyplavit zbytky prášku 🙂
Ahoj já si prášek dělám sama, 1kg sody na prani a k tomu nastrouhat Marseilleske olivove mýdlo, koupila jsem obojí ve zdravé výživě Petr to krásně a vyjde to něco pres 100kc,na prani dam jednu menší odmerku
I když už atopak malej nema několik týdnů budu prát v tomhle radsi dal.
@mlynkova85 tyjo,alergie na kvasnice?to slysim poprve .pani, no jento sileny prijit na to co ji vadi. Jelikoz stale kojim, tak mam ted silenou dietu.tak zlousime jestli se to necim nezlepsi.
@eldudova ahoj mydlovy sliz, ale musis misto avivaze pouzivat ocet, by sis mj. neznicila pracku, zkus si o tom neco vygooglit vcetne navodu na pripravu.
My teda nejsme atopici, ale předpírám v Jelenovi a pak peru v samotné sodě. Teda jen látkovky, jak jsem psala, nemáme problém. Ale vyjde to levněji, než prášek, prádlo nesmrdí a ani "nevoní" syntetikou
@mlynkova85 od kdy se muze s ditetem na alergologii? diky
Taky bych prála v domácím prášku. Kokosové mýdlo a 1 kg práci sody (a perkarbonat na bile). Skvrny pred pranim přejezdu žlučovým mýdlem.
@eridom tak to přesně nevím určitě když jsou nějaké pochybnosti tak by to měl doktor doporučit. Já se objednala ve 4 letech doktor to moc neřešil řekl že to je exem a hotovo a já malou od narození cpala kortikoidy má, ale co vím tak když jsme byly na testech byly tam i malá miminka. Nejmenší tak 2 měsíce?
@eldudova no mě to taky vůbec nenapadlo, ale exem se nám zhoršil když začala chodit do školky. Myslela jsem že to je na sirupy které pije ve školce a ono to bylo na tu jejich pomazánku z kvasnic 🙂 , když to nijak extra nepřehání s pečivem tak exem skoro nemá a kvasnicovou pomazánku má zakázanou 🙂
Uvidíme co zjistí za rok na kontrole. Doktor říkal, že se ta alergie může časem vymyzet. Ještě jí vadí hořcice, ale na tu má prý hodně dětí alergii proto se u malých dětí do 6 let vůbec nedoporučuje.
Taky to mel malej ze skolky, a to od te doby co tam zacal po obede spat, mam pocit ze to ma z jejich povleceni
Chante Clair, Winnies a nebo proste co maji u nas za praci prasek s marseilskym mydlem a misto avivaze jablecny ocet..
Já používám od začátku gel Bio laundry detergent baby od rakouské značky Planet pure. Je přírodní a bez umělých parfémů, je tam aloe vera, tea tree, mýdlové ořechy. Žádné alergické reakce nevyvolal. Vzhledem k tomu, že není plný agresivních chemikálií, je nutné větší fleky zaprat předem, ale jinak je výsledek OK.
Doma mam pro holčičky praci gel Dalli a jsem s nim spokojena, obe jsou alergicke, takze jsem to ani povlecenim nechtela podcenovat, snasi ho dobre
Take ho doma mam, jsem s nim moc spokojena, pere i pri hodne nizkych teplotach
A de ho kupujete ženy? Jde to jen prez internet?
Doporučuju prací gel Chante Clair s marseilským mýdlem. Je moc fajn a ideální - https://www.xantea.cz/produkt/1202467.chante-cl... a nebo taky Bílý mošus je super - https://www.xantea.cz/produkt/1202291.chante-cl...
Ja jsem na neho narazila v lekarne.
U našeho atopáčka jsem prala v Lovele a místo aviváže používala ocet.
Na atopický exem mi poradily domácí prášek vyrobila jsem ho za pár korun recept je někde na netu,ale po 2 použitích jsem s tím přestala odrovnala bych si novou pračku. Je to vyrobené z mýdla Jelen a hrozně se to usazovalo v pračce.
Určitě minimálně nechat 2x vymáchat prádlo.
Já zkoušela různé prášky až jsem přišla na to který dceři a manželovi vadí nejmíň byl to bonux ale každý to může mít úplně jiné. Určitě nepoužívat Persil, Ariel ty jsou hodně agresivní.
A pokud si myslíš že to práškem není zkus nechat dítko objednat na alergologii. Nám se po 4 letech z atopického exemu vyklubala alergie na kvasnice. Od té doby co jsem je z jídelníčku vynechala dcera má od exemu pokoj.