Jaky lék na snížení horečky po 3dnech Nurofenu?

janahodys
2. kvě 2019

Poraďte mi prosím,jak mohu synovi (16 měsíců) snížit horečku 39,5,která přetrvává 3dny. Dávám mu čípky Nurofen (podle pribal. letáku by se po 3 dnech neměly uz podávat). Kromě zábalů,sprchy apod. můžu třeba nasadit paralen čípky nebo pokračovat v Nurofenu?

Na pediatrii mi neberou telefon. Syn nemá jiné příznaky,žádný průjem,rýmu,kašel,nezvrací,tekutiny pije.Zhruba před 14 dny se začaly prorážet stoličky.Snad to s tím souvisí,nebo jde jen o nakou virózu z kurzů s dětmi.

Děkuji za rady.

ito
2. kvě 2019

@janahodys po 3 dnech takových teplot vždy k doktorovi. nej kdyby ses k němu dovolala, jestli třeba nebudete muset přinést i moč.

ito
2. kvě 2019

@janahodys jinak se může střídat dětský nurofen a např. dětský panadol. já pak už měla vždy sirupy. ale jak říkám, chce to doktora.

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@janahodys
pokud ti na pediatrii nezvedaji telefon tak zavolej bud na detskou pohotovost u vas ve meste nebo na 155,poradi ti tam.
proc jsi k tomu pediatrovi nesla misto volani?

claire90
2. kvě 2019

Muzes stridat Nurofen a Paralen/Pandol. Pri nemoci a horeckach urcite davam i dele, ale pokud jsou takove teploty uz 3dny a nejsou jine priznaky, sla bych k detske pro jistotu i s moci. U dcerky z toho byl zanet moc. cest. Muze to byt viroza, muze z toho byt treba 6.nemoc, muzou to byt klidne i ty zuby, ale je lepsi, kdyz mrkne lekar at mate jistotu

betelgeuzz
2. kvě 2019

@zelenaesmolda u nás se třeba vždycky volá a sestra mi řekne, kdy mám přijít. Místo abych pak čekala v čekárně s hromadou dalších nemocných. Takže na tom nevidím nic divnýho.

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@claire90
u nas to byla 6.nemoc

jajulin
2. kvě 2019

Po třech dnech vysokých teplot bez jiných příznaků se jde VŽDY k lékaři. A to říkám jako matka, která fakt nic nehrotí a k Dr. s dětmi chodí, až už není zbytí. Teploty skoro 40 od zubů? Málo pravděpodobné. Půlroční syn měl zánět ledvin. Jediný příznak byly vysoké teploty.

betelgeuzz
2. kvě 2019

Jinak oni to na ty léky píšou, aby jsi po 3 dnech horeček šla k dr a nekrmila dítě týden lékama, aniž bys věděla, co mu je. Pokud dr zjistí, že má třeba chřipku, tak ti stejně řekne, ať mu to podáváš dál. Takže klidně bych ráno dala a zatím zjistila, jestli tam můj dr je, nebo kdo ho zastupuje. s pohotovostí nemám dobrou zkušenost.

rajecka
2. kvě 2019

@betelgeuzz No tak to mě teda připadá divný mít doma dítě se 40 horečkama a tři dny volat k doktorovi místo abych tam šla..... Taky se k doktorovi nehrnu, přesně nechci čekat s dalšími více nemocnými v čekárně, ale takhle malé dítě a tak vysoké horečky bez zjevné příčiny, to bych teda rozhodně řešila jinde než na koníku......

betelgeuzz
2. kvě 2019

@rajecka však ona nevolá 3 dny k doktorovi. Naše doktorka říká, že máme přijít až po 3 dnech horeček (a ne jenom naše). Ty první 3 dny ona stejně moc nezjistí, CRP něco ukáže až po těch 3 dnech.

jajulin
2. kvě 2019

@rajecka taky mi přijde divné, že dítě má takovou teplotu 3 dny a matka když se nedovolá k doktorce, tak se radši ptá, čím ho ještě nadopovat. Každý Dr. by měl mít za sebe záskok. V této chvíli je hlavně důležité udělat crp, aby se vyloučil zánět v těle.

rajecka
2. kvě 2019

@betelgeuzz To jsem teda ještě neslyšela, 39,5 u ročního dítěte a Mudr ti řekne ať přijdeš za 3 dny? Nevím, nemocný naštěstí skoro nejsme, tak se nebudu hádat jak to je a nebo není, ale přijde mi to teda od doktora celkem risk, obzvlášť teď, když se všude straší zápalem mozkových blan, kdy za tři dny už může být po něm.....

surikata131
2. kvě 2019

@zelenaesmolda 155 se volá, pokud je někdo v bezprostředním ohrožení života, není to poradna...měla by jít ke svému pediatrovi nebo pokud neordinuje tak na pediatrii do nejbližší nemocnice

betelgeuzz
2. kvě 2019

@rajecka vidíš, já to slyšela několikrát, dělají to tak i moje známý od jiných doktorů. První, druhý den horečky toho doktor moc nezjistí. A medingitída nastupuje tak rychle, že první den může doktor říct, že dítěti nic není a druhý den ho vezeš do nemocnice. Příznaky medingitídy by měl znát hlavně rodič, aby je rozpoznal.

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@surikata131
aha,no tak to radsi bude psat tady na MK,tady ji opravdu poradi 😃
ja jsem treba volala kdyz dcera mela taky takove horecky protoze jsem nevedela jestli mame jet na pohotovost nebo ne,poradili mi,dali mi cislo na detskou pohotovost u nas.
Rozhodne je lepsi zavolat na 155 kdyz nevim nez to psat na MK.Tam jsou aspon zdravotnici a je to jejich prace posoudit,jestli je nekdo v ohrozeni zivota coz laik ne vzdycky spravne odhadne.

rajecka
2. kvě 2019

@zelenaesmolda souhlasím, myslím, že je pořád lepší udělat něco, než nic. Známá doktorka jezdí s rychlou a co mi vypráví, k jakým nesmyslům je lidi volají, že určitě žádost o radu tohoto typu celý záchranný systém nepoloží 🙂
@surikata131

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@rajecka
k cemu treba? 🙂

surikata131
2. kvě 2019

@zelenaesmolda nepsala jsem, ať to probírá na MK, ale ať jde k pediatrovi/do nemocnice

@rajecka kdyby všichni volali kvůli každé horečce bez dalších příznaků tak se taky jednou třeba někdo s infarktem nemusí hned dovolat, ale to je můj názor, každý si může myslet co chce

Je všední den ráno, i kdyby měl pediatr dovolenou, tak do nemocnice se snad dovolá, ne?

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@surikata131
ja taky nechapu proc tam misto volani nezajde.

rajecka
2. kvě 2019

@zelenaesmolda třeba mi utkvěla v paměti paní, která už nebyla tři dny na velké a neví co má dělat 🙂

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@rajecka
tri dny to nic neni,znam cloveka,ktery nejde treba mesic a je naprosto v poradku 🙂

janahodys
autor
2. kvě 2019

@zelenaesmolda dnes a zítra doktorka neordinuje.Náhradu má v poliklinice,kam to máme hodinu autobusem a dlouho se tam čeká mezi nemocnými.To malýmu nijak nepomůže,ještě mu bude hůř.

janahodys
autor
2. kvě 2019

@zelenaesmolda neordinujì

zelenaesmolda
2. kvě 2019

@janahodys
pohotovost?nebo si vzit taxika na tu polikliniku?nekoho pozadat aby vas odvezl?

hanih
2. kvě 2019

@janahodys Já bych na tu polikliniku jela. Nemůže vás někdo dovézt? Nebo na pohotovost. Kamkoliv. Jestli má tři dny vysoké horečky, tak není nač čekat. A jestli doktorka dnes a zítra neordinuje a pak je víkend, to jsou ještě čtyři další dny! To je hrozně dlouho. Fakt bych to nepodceňovala.

hanih
2. kvě 2019

Jo a na poliklinice bych se nahlásila hned po příchodu, že jsme tam s vysokou horečkou. Často berou akutní případy přednostně, tak uvidíš.

ito
2. kvě 2019

takhle malý dítě s obzvlášť vysokými teplotami vezmou určitě i přednostně, hned to po příchodu nahlasit. busem urcite ne, odvoz vlastni nebo taxi jak tu radili. Na polikliniku se nelze dovolat? treba by vas odkazali nekam bliz, nebo do nemocnice.

bayt
2. kvě 2019

@janahodys Musíš k doktorovi, i kdyby na pohotovost. Jinak já jsem jednou byla nucená kombinovat s Panadolem. Dává se Nurofen a po čtyřech hodinách Panadol, po dalších čtyřech zase Nurofen a tak dále.

bayt
2. kvě 2019

@janahodys Tak taxík.

drep
2. kvě 2019

@rajecka nepoloží, je to jen jedna řada z věcí, které by dispečink řešil neměl a přesto řeší, protože tohle uvaźování: “ jeden můj dotaz je nepoloží” má překvapivě kdekdo.