Dobrý večer,mám dotaz ohledně léků,které se můžou podávat 3-měsíčnímu miminku pokud má kašel a teplotu,na teplotu tuším je panadol ale na kašel?Ztm naštěstí náš prcek nemocný není ale jeho sestřička ano a já také tak raději pokud by onemocněl malý tak chci být připravená pokud by to třeba bylo o víkednu.Předem moc děkuju za odpovědi.
nam rikala doktorka, ze muzeme davat mucosolvan junior na kasel, teplotu nastesti nemame, zvlhcovat vzduch a zvysenou polohu v postylce, kapat libenar nebo morskou vodu
ano ano Libenar, ten dáváme občas i preventivně 🙂
nejde tady říct,že na kašel ty kapky,nebo ten sirup,záleží na tom,jaký kašel,na každý kašel jsou jiné léky 😉
janulko kdyz bude miminko nemocne tak pujdes k lekari a nebudes sama ordinovat doma preci ne? 😲
Záleží jestli je kašel suchý nebo vlhký. Myslím, že Stoptusin je od 7 kg, Mucosolvan netuším. Rozhodně zvlhčovat vzduch, popřípadě použít prsní mast (nejlepší je Tymiánová od Justu).
já vloni používala do aromalampy100% přírodní olej litsea cubeba ,který dezinfikuje vzduch a můžou ho inhalovat i děti.malá se tak vyhla přítelově chřipce a mojí angíně.takže já bych to řešila prevencí, a když by bylo už pozdě,tak jednoznačně bych šla s 3m mimi k dr.doma bych si nelajsla léčit žádný kašel u tak malého dítěre.jak píší holky, každý kašel se jinak léčí a ten suchý štěkavý může véz až k laringitidě 😝
díky holky za odpovědi,jinak je samozřejmé,že kdyby byl malý nemocný,že zajdu k dr. já se ptala kdyby ho to chytlo víkendu a to je u dr zavřeno a na pohotovost bych nejela,tam rozhodně nedoporučuje jezdit ani naše dr neb je nezajímá ani miminko,berou to jak chtějí.
Na kašel můžu doporučit sirup PROSPAN=je už od novoreneckého věku,bez cukru,bez chem.konzervace...Dávkování je na krabičce podle váhy... 🙂 😉
Tak hodne zalezi jestli je suchej - tussin nebo hlenovej - treba ten prospan
Prospan je jak na vlhký tak suchý kašel...a může se bez obav dávat i na noc...
Ahoj,
no my jsem taky měli kašel....a pí doktor. nám předepsalala Hedelix - sirup......pomohl....a na teplotu ten Panadol...ale nejsem si jistá, v každím případě dej miminku na postýlku mokrou plínku, ať má vlhký vzduch.......