Jakou (jak) vybrat dětskou ozdravovnu?

lenkaha
27. led 2014

Ahoj, mám dva syny, oběma paní doktorka doporučila pobyt v ozdravovně. Máme VZP, takže můžem vybírat z těchto možností:Dvůr Králové – Království, Pec pod Sněžkou – Karkulka, Pec pod Sněžkou – Mělnická bouda, Špindlerův Mlýn – Bedřichov, Špindlerův Mlýn – Svatý Petr. Chtěla bych pobyt včetně nějakých procedůr, inhalací apod. Nejspíš nebudem mít v době pobytu k dispozici auto. Máte nějaké zkušenosti, reference? Budu ráda. Díky.

letalnica
3. únor 2014

Ahoj, mám zkušenosti, ale z roku 1990, 1991 a 1993 🙂 Jezdila jsem do ozdravovny přibrat, takže si pamatuji spíš výkrm a o procedurách nic nevím. Ty jsou spíše v lázních (brácha jezdil s alergií do Vesny v Janských). Poprvý jsem byla v pátý třídě v Království a nic moc. Starej studenej barák, na oknech mříže, byli jsme rozdělený na "čety" po 20 v pokojích... Za rok jsem jela do Karkulky v Peci a za další dva roky jsme už doktorku ukecali znovu na Karkulku. Tam bylo nádherně. Krásná budova, pokoje po dvou, jen rohové po 4. Akorát se chodilo do jiné budovy na jídlo (Růženka) a v další byla škola (Belveder). Jezdila jsem leden únor, takže sáňkování, lyžování, túry... Strašně ráda na to vzpomínám, ale asi Ti moc nepomůžu, už je to fakt dávno. Ale jsem pro Karkulku...