Mali vase deti mykoplazmaticku pneumoniu - zapal pluc sposobeny bakteriou mykoplazma? Aka je standardna dlzka liecby antibiotikami? Syn berie klacid kazdych 12 hodin deviaty den, ma to brat strnast dni. Je tato dlzka liecby ok? Naordinovala nam to takto zastupujuca lekarka ku ktorej nemam doveru, nasa ma dovolenku
Dakujem za vase odpovede a skusenosti
@jeyre a bolo u syna nieco na posluchu pocut? Mojmu to zistili az na zaklade rtg snimku, na posluch bol uplne cisty a aj crp mal nizke.
Ano, hned na poslech to doktorka zjistila a rtg už to jen potvrdil. Crp měl nízké. On kromě mírného kašle neměl ani žádné jiné příznaky. Šli jsme k doktorce jen pro jistotu, protože já mám zánět průdušek. Cca po třech dnech antibiotik jsme byli na kontrole a poslechově to bylo lepší, takže jsme pokračovali v léčbě.
@jeyre a este sa opytam,dodrziavate prisne kludovy rezim? To znamena zr ani chodit vonku a tak? Je leto,to ozaj musime sediet cele dni doma? Syn je stradne zivy..jemu uz nic nie je takto naoko,samozrejme chapem.ze to treba poriadne preliecit ale fakt nemozme ist ani von?
Ano, opravdu jsme celou dobu doma a v podstatě jen ležíme u televize. Pro něj už je to opruz, ale nedá se nic dělat. Máme nařízeno dva týdny opravdu doma a potom můžeme postupně na procházku, žádná velká aktivita jako bazén, kolo apod.
Typicky 7-10 dní, sama jsem prodělala nedávno, poslední tři dny braní antibiotik už jsem chodila na výlety.
@drep a mali ste mykoplazmaticku bakteriu?
Ano, měla jsem mycoplasma pneumoniae
Ja mam vsechny tri velmi zive deti, a klidovy rezim u atb dodrzujeme (resp. oni) jen dokud je jim blbe... pak radi jak cerne ruky a potrebuji vybijet energii. Takze ano, mel by se spravne dodrzovat klidovy rezim po celou dobu brani atb, a castecne i po tom, lec u nekterych deti je to proste nerealne 🤷♀️😅
Vyhybame se jen primemu slunci a vylozene namahavemu sportu.
Zatim se vzdycky vylecily ve standartni lhute bez nasledku 😀
Ahoj, syn zrovna včera dobral také klacid. Bral ho 9 dní 3x denně. Dnes jdeme na kontrolu,aby si ho doktorka poslechla.