Ahoj maminky. Potrebuji zjistit krevni skupinu dcerky, ale je jí pouze 10 měsíců. Mate s tím nektera zkusenost? Jak se to zjistuje? Stejne jako u dospelaku? Zjistuje se to vubec takhle malym prckum? Nechala jste to nektera svymu diteti zjišťovat, nebo vam to delal doktor automaticky??
@malaagnes zvycajne sa to specialne nezistuje,neviem na co to potrebujes.
nas bol po narodeni v nemocnici, a v papieroch-prepustacej sprave mal ze v jednom roku overit krvnu skupinu, tak mu pediater zobral krv.
ale v porodnici standardne zistuju krvnu skupinu, mal by ju mat uvedenu aj v prepustacej sprave. mne vsak vysvetlovali, ze niekedy moze byt vysetrenie po narodeni validne, a neskor ma inu krvnu skupinu, avsak sa to zvycajne vobec neriesi.
Mě zjišťovali malého skupinu po porodu, ale prý to normálně nedělají, jen když má někdo Rh faktor negativní u jakékoliv skupiny nebo u skupiny 0 kvůli protilátkám, já mám 0+ a malej má A+
Dceri zjistovali hned po porodu a ma to napsane v ockovacim prukazu 🙂
Urcite to nezistuju automaticky v porodnici, ale porad sa s pediatrom, za nejaky poplatok mu vezmu krv a zistia. Vek dietata nie je podstatny.
Myslím si,že to dělají automaticky v porodnici.Měly to všechny napsané na kartičce v porodnici.Tak nevím 😉
Delaji to hned po porodu i s dalsimi testy jako je Rh faktor atd, napsane to je pak v jeji karte, kterou ma pediatr, staci se pri dalsi navsteve zeptat a musi ti to zdarma rict
Automaticky v porodnici rozhodně ne - mám zkušenost že dvou porodnic a krevní skupinu nevím ani u jedné dcery, nebyla v porodní zprávě. Ostatně kdyby to tak bylo, tak se zakladatelka asi neptá 🙂 U Rh- matek je to samozřejmě jinak.
U Rh- matek se musí hned po porodu zjistit krevní skupina a Rh dítěte, ale u ostatních to není důležité. Já sama jsem se svou krevní skupinu dozvěděla právě až když jsem byla těhotná. Když to chceš vědět totiž jen tak, platí se za to a bere se ampulka. Většímu dítěti pokud to není zdravotně nutné bych to nedělala, není to nic příjemného.
V očkovacím průkazu to nemá napsané ani jeden.Jen já to vím, protože mají stejnou jako já.
@micaella23 nedělají, není to nutné. K čemu taky. Pouze u Rh negativních matek se to zjišťuje v porodnici, u ostatních ne.
Jsem Rh- a krevní skupinu obou dětí zjišťovali, ale děti ji nemají napsané v propouštěcí zprávě. jejich krevní skupina je uvedena jen v mé propouštěcí zprávě, takže náš pediatr ji nezná.
Zapomnela sem, ze sem 0neg. Takze se to zjistovat muselo
Kromě Rh negativních matek to zjišťují i u matek co mají 0, ať už pozitivní nebo negativní. Já mám 0+ a zjištovali taky
Já mám 0 posit. ale nikdo mi nerikal ani v porodnici ani pediatr, ze by malé taky kvůli tomu zjistovali krevni skupinu. V propoustecí zprave napsana nebyla, takze ji patrne nebude vedet ani pediatr.. 😒
@malaagnes Já ji v propouštěcí zprávě myslím taky nemám, přišla mi to říct sestra jen prý kdyby mě to zajímalo, tak že malej má krevní skupinu A+ 🙂 Rodila jsem v Brně v r. 2014. I gynekoložka mě upozornila, že krevní skupina 0+ je taky sledovaná na protilátky.
Určitě by měli zjišťovat krevní skupinu v porodnici.Kvůli protilátkám u tebe.Zkus si zavolat svojí dětské dr. měla by to mít v dokumentaci z porodnice.