Dámy, prosím, jak vysoké CRP měly Vaše miminka při zánětu ledvin? Dcerka 4 měsíce a 3.den teploty 38-40 dnes
na pohotovosti CRP 62, moč pozitivní na bílkovinu i krev. Podezření na zánět močových cest. Zítra mám volat pediatrovi a domluvit se na dalším postupu. Bojím se hospitalizace ☹ nevíte od jaké hodnoty se hospitalizuje? A opakoval se u Vás zánět ledvin? Děkuji.
@mysh_me moc Vám děkuji! 🌷🙏
Taky napr.zalezi jaka se tam najde bakterie, podle toho se voli atb. Pediatra mi rikala, ze na nektere zabiraji jen nitrozilni atb. Nas doktorka posilala k hospitalizaci s crp 110. Malymu byl rok, mel jen horecky, moč jsem sebou nemela a ona nevedela co mu je. V nemocnici sazeli prave na zanet ledvin, ale po veskerem vysetreni na nic neprisli, kazdopadne nasadili sirokospektralni antibiotika, prestal horeckovat, crp zacalo klesat a po 4 dnech jsme sli domu s tim, ze nevi co mu bylo, ale ze je dulezite, ze atb zabrali 🤷♀️
Pokud vim nehospitalizuje se dle hodnoty crp, ale dle toho jak se diteti podaji antibiotika. Dcera mela zanet ledvin ve trech tydnech a hospitalizovat nas museli kvuli atb nitrozilne, protoze novorozencum se nepodavaji sirupy atd. Byla s nami na pokoji pulrocni holcicka se stejnou diagnozou a sli po dvou dnech domu, protoze mohla brat atb normalne. Nevim jak to bude u ctyrmesicni, ale teoreticky by mohla jen dostat atb a byt doma, pokud nebude mit nejake komplikace nebo vazny prubeh… drzim vam pesti at to zvladnete 🍀 jo a u nas se zanet zatim neopakoval, zaklepavam na vse co jde, je to rok. Dle dr je tu urcita zvysena sance na opakovani, ale neni to pravidlo. Tak at se to nam i vam vyhne 🙏🤞