Jak vypadá první neštovice?

l.u.c.i.e
20. čer 2015

Holky, prosím o radu. Malej byl minulý čtvrtek a pátek na hřišti s klukem, kterýmu v sobotu na pohotovosti diagnistikovali neštovice. Prý byl infekční už 3 dny předtím. No a malej se mi dnes probudil a má na tváři červený pupínek, jako štípanec, bez tekutiny. Jinak mu nic není. Je to první neštovice nebo není? Jaký je případný průběh a léčba?

tulikiss
20. čer 2015

je to takovy nality puchyrek(ted jsme je prodelaly u obou) kdyby byla fotka tak bych to hned poznala, a prubeh je individualni vetsinou 2-5 den skacou dalsi pupinky do zaschnuti posledniho je dite infekcni, nesmi se na slunicko. Teploty muzou a nemusi byt. JInak mazala jsem 3x denne sprejem ktery se jmenuje tusim poxclin, nedela ty bile fleky takze neni bordel po celym baraku a krasne se po nem hojily nestovicky.

heduska82
20. čer 2015

Hlavně inkubační doba je 14 dnů až 3 týdny, ev. i měsíc...

zuzazuzanta
20. čer 2015

My měli první puchýř asi půl cm velký a nalitý vůbec nebyl.A jak píšeš,vypadal jako štípanec..A na durhý den jich už měl tak 50 😀

irous
20. čer 2015

Myslím, že to neštovice nebude. Pokud to chytil, objeví se první pupínky nejdříve za 9 dní nebo taky až za 3 týdny. Takže zatím je to na neštovice brzo..