Dobré ráno maminky, dcera mi od včera je nějaká divná.. Ze středy na čtvrtek, moc v noci nespala, ale docela to šlo, jinak nic. Včera od rána rýma tekoucí, občas protivná, ale jinak byla zlatíčko a furt to šlo, ale k večeru už dýchá pusou, odsávám jak mohu (i před hysterický záchvat😔) teče jí, když dýchá slyším to, jak kdyby měla úplně plný nos i minutu po odsání😔 dávám ji i kapičky… dnes jsme každou hodinu možná půl hodinu vzhůru, vůbec nemohla spát, do toho jsem ji teď měřila, protože má červené tváře a hoří úplně (ale teplota 38) tak dostala čípek a snad bude spinkat… já vim, že o “nic” nejde.. ale jsem prvorodička a mám proste strach, však víte… asi se jedná jen o nachlazení, ale strašně ráda bych ji nějak ulevila😔😔
Dcerce je 15 měsíců..
Poradíte mi jak prosím nebo co mám dělat?
Děkuji A.
@michaelarousova Děkuji moc… takže to co ve směs zatím dělám… ❤️ Uf..tak snad to odezní, je mi ji hrozně líto, se vším bych hned lítala k doktorce, protože se člověk bojí, aby něco nezamedbal🙄
Tak k doktorce jedine ze by se to rozjelo v nejaky blby kasel nebo horecka nesla srazet☺️
Trochu bych možná omezila odsávání "co mohu" - ono i ta odsavačka trochu nosní sliznici podráždí a může zvýšit sekreci..
Jinak většinou čekám 3 dny,pokud se nějak razantně nehorší, pak podle stavu přemýšlím, jestli k dr nebo ne.
K dr.bych sla vzdy,kdyz teploty trvaji 2 dny a ten 3.pokracuji,jinak kup ten nasivin a treba i libenar je to fyziologicky roztok,ktery odstrany hleny,pokud na rymu dozluta radeji bych sla k dr pro pamycon,ten je i prevenci proti zanetum stredniho ucha...
Jenom s tim Nasivinem bych byla opatrna, nasim klukum po nem tekla krev z nosu. Jinak morska voda a zvlhcovat vzduch, idealne, pokud mate zvlhcovat, nebo vlhka plenka na topeni. Nam pomaha detsky inhalator, ale na ten je asi jeste malinka. Jinak u odsavani hlavne nejdriv zvlhcit nosik morskou vodou, pak odsat a idealne zase navlhcit, aby se nedrazdila a nepresusovala sliznice.
Pokud rýma teče ven, tak bych naopak neodsavala. Nechat to vytéct. Odsávání není úplně top pro sliznici. A na noc rozkrojenou cibuli k posteli. 🙂
Děkuji holky 🙏🏻 Počkám co víkend, jinak mě ještě napadly fenistil kapky? Co myslíte?
Na horečku dávám Panadol, musí ale být vyšší jak 38°C. Co se týče nosu, tak převážně jen stříkám mořskou vodu a 3 krát denně kapu nasivin, raději moc neodsávám, pokud sama teče ven, tak není potřeba. Fenistil kapky dávám pouze při dráždivému kašli. Mám syna 15m a taky inhalujeme, když je jakýkoliv problém, zvládá to skvěle. Převážně na doporučení lékařů z nemocnice, když byl malý hospitalizovaný před Vánoci s těžkým zánětem průdušek.
fenistil někteří lékaři na kašel doporučují, ale je to primárně antihistaminikum (proti alergii), jeho nežádoucí účinek je zklidnění, únava, spavost.. takže spíš dítě utlumí a ono pak tolik neřádí a míň kašle.
Jinak u malých dětí s nasivinem opatrně - max 3-4 dny, může na něj vzniknout návyk.
Morska voda,pak odsat a nakonec dat treba nasivin…pokud bude teolota, snizovat ji cipkama ..nic jineho se asi neda delat☺️ Jeste hodne pit☺️