Ahoj, zajímalo by mě, co vše u vašich dětí řeší a kontroluje pediatr na pravidelných kontrolách? Vím, že to řeší vyhláška Ministerstva zdravotnictví, koukala jsem na ni, ale zajímala by mě praxe. Máme za sebou 4 měsíční kontrolu, tak jsem si to srovnala a jsem trochu na rozpacích. Třeba psychomotorický vývoj vůbec neřešili (a to jsme začali chodit z mé vlastní iniciativy na rehabilitace, což jsem řekla až poté). Je to rozšířené, že na to doktoři kašlou, nebo jsou u vás pečliví?
Nase Dr , zváží , změří délku s obvod hlavy . Zeptá se jak se mame . Takže kdyz jsem treba řešila kojeni tak jsem to s ni poresila. Položí malou na brisko , pak ji zkusí do sedu ja ruce. Postavi na nozicky to jsou bežně testy . Nahmata jsk ji zarůstá fontanela a poslechne si ji.
@lenkas1982 ja bych to hned nevidela ze kaslou....bud rada ze neni na tabulky a prws to vlak nejede ;)
Zdravím, u nás je to podobné, sestra malou změří a zváží, s doktorem pořešíme výživu (od konce šestinedělí jsme na UM, neměla jsem mléko), doktor ji prohlédne fontanelu, poslechne srdíčko, zkouší jak pase, jestli se už otáčí, postaví ji... taky to bývá rychlovka... 🙂
Změří ( i obvod hlavy a hrudníku), zváží. Poslechne si ho, dívá se do pusinky, kontroluje stav pokožky ( začíná Atop. exém), fontanelu, stav předkožky a varlátka. Sleduje pasení koníků, přitahování do sedu. Vyptává se, zda zvedá nožičky, zda se točí na bok, zda se směje, reaguje na zvuky...
prosim v kolika mesicich (letech) se chodi na kontroly? Zajima me to po 18 mesicich? kdy jsou dalsi poradny, preventivni prohlidky?
U nás první vážía měří\obvod hlavičky a ramínka, pak poslouchá srdíčko. Pak zkouší pasení koníků a trakční test. v těch čtyřech měsících měřila i délku, což obvykle nedělá (zve zhruba po třech týdnech - nrjspíš i proto, že od tetího měsíce očkujeme na přeskářkuhexu a prevenar,... když nejsme nachcípaní...). celkově i s oblékáním, svlékáním, psaním zpráv a dotazama i očkováním tak 10-15 min. Je rychlá, ale přijde mi, že to je cvikem - když jí něco nesedí, je pečlivá.