Ahoj potrebuju akutne radu..dcera 14m. A syn 7 let jsou nemocni..klasika kasel..ryma horecky jedeme od sirupu k sirupu co 4h. Dceri sirupy zaberou cca za pul hodky ( stridam nurofen a paralen) ale na syna to vubec nefunguje nebo az treba po hodine a pul a k tomu srazim oblladama v trislech a v zapesti a tak 2h. Trva nez mu to klesne na prijatelnou teplotu..dceri to po pul hodine- max hodine klesne ze ma normalni teplotu cela ale syn stale hori..jak jinak srazit teplotutakovemu 7 letemu 20kg klukovi ? ://
7 letému půlku paralenu a 200 mg Ibalgin.5 ml Nurofenu mu nepomůže.
5ml Nurofenu se dávají do 10kg hmotnosti. Vyprdla bych se u syna na sirupy a dala mu půlku klasického paralenu nebo půlku Brufenu. Popř. Rozdrtit s cukrem na lžičku.
Diky..opravdu prdim na sirupy..po cele noci ve skoro 40 teplotach zabalech sirupech sprchovani jsem mu rano dala pulku prasku ibuprofenu 400 a uz by mi tu chtel behat 😃 budu stridat s pulkou paralenu 500..ale mockrat vam dekuji za rady 🙂
@ahojcau ten nurofen má na krabičce výpočet na kg tělesné hmotnosti s minimální dávkou ibuprofenu, tj. 20 mg / kg hmotnosti/ den. Maximum je 30 mg na kg za den. 5 ml nurofenu je málo, potřebuje 10 ml.
Můj čtyřletý kluk má 19,5 kg a po poradě s doktorkou dostává na horečku 1/2 nurofen active, protože že sirupu blije. Je to pro děti od 20 kg a šesti let.
Tak ranni ibuprofen 400 pulka zabral krasne na 5h. tak jsem ted na zkousku dala paralen 500 celej a uplne k hovnu s prominutim..paracetamol na nej absolutne vubec nefunguje :/
@ahojcau u nás při vysokých teplotách zabralo, vzít syna do vany a sprchovat teplou vodou a pomalu přidávat studenejsi. Nebo se mi i osvědčily octove ponožky, jen u toho jecel, že ho to studí, ta vana nebyla takový šok a celkem tam vydržel.