Ahojte. Potřebuji poradit . Malá mě 10 dní a má hrozně vysušenou pokožku až se loupe hlavně na rukou a bříšku . Zkoušela jsem ji mazat slunečnicovým olejíčkem , avirilom , johnson krém na suchou kůži a nepomáhá . Mazala jsem 3 krát denně a do 2 hodin zase měla vysušenou pokožku . Zkoušela jsem i převařit vodu i přefiltrovat na koupání protože ji je neskutečně tvrdá voda a nic . Prosím poradte mi někdo s kosmetikou i vhodným olejíčkem do koupele . Mockrát děkuji .
My na toto použili Linolu do koupele a od té doby na ňu nedám dopustit a stále mu ju občas dávám do vody 🙂
Asi bych taky nekoupala každý den,jen otírala.
To, že se ji sloupne kůže je normální..na promazani je dobrá Lipobase, olej do koupele Delfinek, výhoda, že už nemusíš mazat po koupeli. A jak říká kožní: dítě není horník, aby se denně koupalo..
Také bych nekoupala denně. Nám pomohlo oilatum do koupele a hodně suchá místa jsem mazala bepanthenem care mastí.
malá se mi taky loupe, na nožičkách, bříšku, ručkách, doktorka říkala, že je to normální. My jsme tedy koupací, sama si neumím představit neosprchovat se, zvlášť v teplech a když při prdíkách tak pláče až se potí, takže malou vždy chvíli pokoupu ve vodě, moc se jí to líbí, a myslim, že to neublíží, alepoň má rituál a krásně nám usíná a spinká Mažu mandlovým olejem od Nobilisu jen večer po koupání. 🙂
náš Honzík se svlíkal jak had, bylo to neskutečný, snad až po měsíci to bylo jakž takž ok. Ale i teď má suchou kůži, po manželovi má nejspíš atopický ekzém a co se mi osvědčilo nejvíc - nemazat, protože kdykoliv jsem ho namazala (a zkoušela jsem toho docela dost), tak do druhého dne začal mít zarudlé fleky, občas se objevily i takové malinkaté puchýřky. I když doktor pořád říká, ať ho mažu, tak ho akorát vykoupu v linole a dál to neřeším a přijde mi, že už ani není tak suchý 🙂
Nas maly ma taky suchou kuzi po narozeni a mazeme telovym mlekem Excipial kids a je to o hodne lepsi.
Tohle jsme taky řešili u našeho malého, nakonec je to atopický ekzém. Opravdu dobrý je Balmandol olej nebo Ovesná koupel - zklidňuje a pomáhá od svědění. Oboje se dostane koupit běžně v lekárně. Linola nám moc nevyhovuje. Chce to vyzkoušet.
Nám doktorka doporučila jakýkoli madlový olej.
Nema suchou pokozku, deti se touto dobou proste svelkaji z kuze. Sama vidis, ze mazani nepomaha, je to prirozeny proces. Jestli opravdu neco chces na ni mazat, tak ji mazni kokosovym olejem, ale i kdyz nebudes, tak nakonec zjistis, ze vysledek je stejny🙂