Jak posílit imunitu a obranyschopnost u dítěte?

lenkalenka666
14. říj 2016

Maminky, prosím můžete mi poradit, pokud máte svoje osobní zkušenosti? Můj 1,5 starý syn bude od příštího týdne nastupovat na 1 den v týdnu do jesliček. Slyšela jsem ale hodně, že děti jsou skoro pořád nemocné.
Mám nastupovat na 1 den v týdnu do nové práce a bojím se toho, aby nebyl víc než v jeslích doma a já s ním.
Máte opravdu něco zaručeného a vyzkoušeného co pomáhá a jak tomu předejít? Jak to bude trvat dlouho než si vytvoří nějakou imunitu?
Moc Vám děkuji za rady.

sisinka74
14. říj 2016

Malá nastoupila na dva dny v týdnu přesně ve věku tvého syna také do jeslí. Nikdy předtím nebyla nemocná, snad dvakrát slabá rýma. No a začal kolotoč. Dva dny jesle, 10 dnů doma, dva dny jesle 10 dnů doma. A co ji dávám každý den Stop kašel sirup od Dr. Weisse, který je mimochodem doporučený na posílení imunity a má se brát každý den, tak klepu na dřevo. Je to mnohem lepší. I když onemocní, tak je bez horeček a má jen rýmu a kašel je hned pryč. A hodně ji dávám šťávu z jablek. Trošku ohřátou, ať to nemá studené. A na noc přes topení přehodím vlhkou plenu s pokropenou jemně eukalyptovým olejem. Ale co jsem slyšela, tak to mají téměř všechny děti, než si vybuduji přirozenou imunitu, běžně i rok, někdo až do školy, tak ti držím palce, ať si ta vyjímka, jako moje kamarádka, která dávala holku do jeslí 4x týdně od roku a půl a byla jen jednou nemocná D.
Jo a ještě jsem chtěla napsat, že někdy je problém i s tetama v jeslích. Já třeba jela na schůzku s klientem a náhodně jsem malou potkala, jak zrovna šli ven. A venku bylo tehdy snad jen 7 stupňů a oni ji ani nepřevlékli z lehkých tepláků, i když tam měla podzimní kalhoty. A to jsem jim zdůrazňovala, že je po nemoci. Běžně si holky stěžují, že děti mají promočené ponožky a mají je až do vyzvednutí rodičů. A kamarádce teď onemocněla holčička jen proto, že ji nechala teta sedět na pískovišti v zimě ve 3/4 legínách a ve svetru. Chápete to?

mendywendy
14. říj 2016

Imunoglukan

terezapetrova
15. říj 2016

@lenkalenka666 taky kopu za imunoglukan ale resit to tyden předem je podle me dost pozde, treba u imonoglukanu a jiste dalších přípravku urco podávat nejméně a nejlépe mesic pred nastupem ale cas samo nevrátis takze ted se zeptat i v lékárně pokusit se udělat maximum a treba budes mit dite, ktere nebude náchylné k nemocim.. 🙂 to je taky různé.. Jedno je na hromadě porad jine je dobre odolné což poznáš az v běhu ale nekdy to ma podle me dite uz trochu dané.. Držím palce