Jak podáváte léky miminku?

niliho
6. led 2023

Maminky, jak prodáváte léky miminku. Malá má čtyři měsíce, je nemocná a musí 3 x denně dostat sirup, jenže problém je, že mi to plive. Dávala jsem lžičkou, injekční stříkačkou a téměř vše venku. Bojím se, že s takovou se neuzdraví. Že se do ní z těch 2,5 ml co má dostat nic nedostane.

zuzroko
6. led 2023

@niliho jsou to atb nebo sirup napr na kasel? Me treba dcera ani v roce nezvladla sirup na kasel. Nedavala jsem, mazala jsem tymianovou mast na hrudnicek a na nohy a pomahalo ji to. Pokud jde o panadol/nurocen da se nahrsdit cipkem. Pokud nsou to atb, tak to je horsi no 😏 zkusila bych davat po trosickach ne najednou.

kakba
6. led 2023

Zmen na cipky.

jjasmina
6. led 2023

@niliho strikackou a co nejdal do pusy, aby polkla

niliho
autor
6. led 2023

@zuzroko Dostává právě ventoliber sirup, má totiž bronchitidu. A jakou tymiánovou mast jste používala? Já mám totiž doma a tam je napsáno, že nedávat dětem do 3 let. Chtěla bych jí mazat hrudník, ale bojím se. Mám doma tymiánovou mast z lékárny a z Justu

niliho
autor
6. led 2023

@kakba Právě to má sirup na kašel

niliho
autor
6. led 2023

@jjasmina Zkusím, snad se nebude dlavit

jjasmina
6. led 2023

@niliho možná chvilku než polkne, co vyplivne tak dat znovu

gruyerre
6. led 2023

@niliho dávala jsem antibiotika v sirupu. Mně se osvědčilo stříknout do pusy treba 1/3 dávky a rychle zacpat dudlíkem. A znovu a znovu 😀

zuzroko
6. led 2023

@niliho z justu. Muze se pouzivat od narozeni. Jen je vsude vzdy psano od 3 let, kvuli nejakym testum. Ja davala i na brisko uz od narozeni kdyz bolelo. Jen pozor at se to nedostane do ocicek 😊

palja
6. led 2023

@niliho stříkačkou od Nurofenu, dítě dát trošku do zvýšené polohy a striknout trochu hlouběji do koutku pusy (ne na jednou, ale na 2x-3x dle množství sirupu). A držet jí rukou zavřenou pusu, aby polkla. Můžete ještě prstem projet cca3x pod bradou, dělá se to tak i u zvířat, aby polknuly.
Možná to píšu dost složitě, ale takhle se dávají léky všem miminkum 🙂

shirilka
6. led 2023

@niliho U nás to prošlo s dudlíkem, dumlá, nečekaně vytáhnu stříkačkou podám léky a zpátky dudlík.

niliho
autor
6. led 2023

@zuzroko Tak to je skvělá zpráva, že z Justu můžu. Ta je podle mě nejlepší. Já mám doma těch mastí na hrudník více, mám ještě 3,5 letého, tak toho už mažu, ale u dcerky jsem se bála, tím, že je tak maličká

niliho
autor
6. led 2023

@palja Děkuji, zítra to tak zkusím

niliho
autor
6. led 2023

@shirilka Jj, dcera dudlík nemá

sorboni30
6. led 2023

@niliho ATB nebo sirupy na kašel jsem dávala v mléku. Nachystala jsem si mléko 120ml, odlila do druhé láhve 30 ml spolu s léky. To vypila a já pak hned dala láhev s mlékem. Nebo do čaje tak..kaše večer.. Na lžičku do miminka nedostanete nic pokud není sladké..pak přestane věřit a neotevře pusinku. Stříkačkou sní jen sladké sirupy

kubesovaadelka
7. led 2023

@niliho malou sem šidila dudlíkem a do koutku ji dala stříkačku a pomalinku stříkala.
Druhá možnost, otestovana v práci na úplných letácích, kteří měli problém i jíst, natož požít nějakou hnusnou medikaci je zacpat nos, dál na lžičce zavřít pusu a to polkne ráz dva. Nebo u nas to tak aspoň muselo v práci kolikrát probíhat ale je to už dost násilné. U miminka ale nevím, mě se osvědčilo nechat dudlat dudlík s tou stříkačkou