Jak prosím podáváte sirup takhle malým dětem? Paní doktorka nám doporučila po očkování preventivně paralen, ke kterému je stříkačka, ale i když dávám po kouskách (máme dávat dávku 2,5 ml), teče mu to z pusinky ven. Nemyslím si, že to dělá úmyslně, ale že si s tím spíš neví rady 🙂
My nedávali třeba nic, dokud neměla teplotu
Dávala jsem do koutku a nějak to dopadlo. Každopádně preventivně jsem spíš dávala čípek viburcol.
preventivně když už tak čípek
@veru181 Čípek to řeší. Ale preventivně... to slyším poprvé. Pokud vím, tak preventivní podávání paralenu je naopak u některých očkování vyloženě na škodu. Co jste očkovali?
Děkuju všem. Zatím se přikláním taky k vyčkání, jestli se teplota objeví.
@jana_zofie První dávka hexavakcíny a pneumokoka.
Musíme dávat léky od 2,5m. Ze začátku toho byla hromada. Všechno dávám od začátku stříkačkou. Napřed polykal hezky, pak bojkotoval rozmíchaný v čímkoliv, to byl boj, ale musel. Jsem do něho 5ml tlačila i 10min aby to polkl a nenechal vytéct. Teď už zas polyká v pohodě, rozmíchaný v džusu. Takže to třeba nějak naředit, polykat určitě umí, třeba mu to nechutná. Teď už papá i klasickej prášek v jídle.
Ale dávat mu léky preventivně je blbost.
@me_druhe_ja A to přímé podání se prosím povedlo jak? Plnou dávku najednou až dozadu do pusinky, nebo? 🙂
Preventivně jsem nakonec nedávala a zatím zvládá "jen" se zvýšenou teplotou. Zpětně mě napadlo, že to asi paní doktorka doporučila v domnění, že se bojím teploty, protože jsme se dlouho rozhodovali ohledně nepovinných očkování. Šlo mi o trochu jiné důvody než o teplotu, ale to by byl zase jiný příběh 🙂
@veru181 On si to skoro sám vysaje. 😀 a když měl to období, kdy to odmítal, tak jsem dávala hodně do boku do pusinky a dávala pak o trosickach.....a vždy jsem mu držela zavřenou pusinku v zákonu, aby to pokud možno nevyteklo koutkem pusy.
@veru181 těsně pred jídlem, kdy mel hlad davali jsme do dudlíku,savicky nebo jak se to jmenuje od flašky na mléko a sam si to vypil,vycucnul. Pri kojeni jsem si dávala na prso.
Dala bych čípek..😉