Jak odsát rýmu?

intacta
31. pro 2014

Maminky,prosím o vaše zkušenosti. Oslavíme nový rok s rýmou. Moje 8 měsíční dcerka má rýmu, je zahleněná. Slyším jak to v ní chrčí a jak by ji odsátí nosíku pomohlo. Ale nenechá si nic stříknout do nosu, natož odsát. Jak to děláte vy? Tak ráda bych ji pomohla, ale je to skoro nadlidský výkon.Díky za zkušenosti, už nevím jak na ni.

zvalentova
31. pro 2014

Takhle malé děti jsem brala brala s lehkým násilím odsavačkou napojenou na lux. Položím na postel/sedačku, přikleknu, volnou rukou držím ruce dítěti a druhou odsávám. Trvá to chviličku, dítěti to nijak neublíží a je to jediná cesta jak se relativně rychle rýmy zbavit.

honzina123
31. pro 2014

Ahoj, sednu si, synovu hlavu si dám mezi stehna a jeho ruky pod stehna, tím je úplně znehybněný a zafixovaný a odsaji odsávačkou na vysavač, chvíli je řev, ale uleví se mu.

lenicka1133
31. pro 2014

já teda děti odsávala docela drastickým způsobem ,ale bylo to pro jejich dobro.tím že se nemohli bránit to vždy pomohlo.
dítě položit na záda zlehka na něj obkročmo sednout, takže jsem jim držela hlavu mezi mými koleny a pak jsem je odsála protože se neměli kam cukat a nemohli sebou škubat.ano možná se to zdá býti drastické,ale vážně je to pro jejich dobro.a já teda měla jen obyč odsávačku co se tahá pusou,ale když ten konec píchnete do kartonu a na to přiložíte vysavač tak máte super osávačku za pár kaček.tak přeji brzké uzdravení 🙂

hojda
31. pro 2014

Nejdříve bych to zkusila po dobrém tj. hrou. Osávat hračkám, ukázat to i na sobě, dát jí odsávačku do ruky, aby se jí nebála. U nás se chytila hra utopíme nudlu🙂 tj. osádat a pak to jít vymýt a nudlu utopit🙂.

milmic
31. pro 2014

Já taky odsávám drastickým násilím. 😅 Metoda hrou bohužel nepomohla, malinkej se bojí, jen vytáhnu odsávačku, dcerka už je starší, ale taky se bojí. Ta se sice nechá odsát v náručí, ale strašně u toho pláče.
Synka musím položit na zem, zakleknout, lehce zasednout a hlavičku pevně mezi moje kolena, aby mi hlavičkou neuhýbal.
Jinak to prostě nejde. No a potom hoooooooodně pomazlit.

23363
1. led 2015

Ahoj, já odsávála v autosedačce. Strčila jsem levé předloktí mezi hlavičku a opěrátko na hlavu, dlaní chytila ručičky a pravou rukou odsávala. Máme odsávačku na vysavač a je to opravdu šup šup.

olusenka
1. led 2015

lehkým násilím, jinak to nešlo a nejde, dítě spíš na klín, držím všema rukama, co mám 😀 a aby bylo spíš ve svislé poloze nebo spíš předklonu, určitě ne v leže nebo v záklonu, to odsání rýmy nepomáhá, spíš naopak. Akorát ty spreje a kapky do nosu flákám, ale odsávat se snažím, jak to jde. Mladší už taky smrká, ale málo, a utíká, jak vidí, že tahám vysavač a odsávačku. Ale jinak to nejde. Starší už smrká sám pořádně, ale naopak se běží podívat, jak odsávám té mladší. 😉

lrg
1. led 2015

Dceři je 21M a šílí ze všeho, nenechá si ani vyčistit zuby nebo uši, takže rýma je pro nás katastrofa. Po dobrém ani za úplatky to nejde a když moc dlouho pláče je schopná se i pozvracet. Takže dokud to teče nechávám jí být, jak začne chrčet, nenápadně připravíme vysavač a je to akce na 15 vteřin, zabalíme do deky, aby jí koukala jen hlava, manžel posadí na klín a šup šup, vypadá to drasticky, ale lepší než jí půl hodiny za řevu vysvětlovat, že to děláme pro její dobro.

1velrybka
1. led 2015

My s tím máme taky problém. Dceři bude 11 měsíců, před 3 týdny měla poprvé rýmu. Odsát bylo nadlidský výkon. Řvala jako tur a absolutně jsem neměla šanci se přiblížit s odsávačkou do nosu, natož ji tam strčit (byli jsme na ni dva - s manželem), nejhorší ale bylo, že z toho fakt byla děsně vyděšená. Takovou hrůzu v očích jsem snad nikdy neviděla. Po chvíli řevu už jen tak chroptěla a klepala se. Takže po 3 marných pokusech jsem to vzdala, protože jsem se bála nějakých následků z toho strachu. Naštěstí rýmu neměla nijak velkou, tak to docela šlo. Ale pro případ, že to bude příště horší, bych byla ráda, aby to odsávání zvládala. Teď, když rýmu nemá, tak zkouším s odsávačkou - hrát si s ní, ukazovat, přibližovat se k nosánku. Jednou si ji nechala už na pár vteřin strčit do nosu a odsát holuba, pak už zase ne. Tak uvidíme.

veverun
1. led 2015

Přidám se - odsávat jsme museli, pořád lepší než pak píchat uši nebo aby nemohly děti dýchat nosem... Dítko jsem na posteli znehybnila pod dekou (v sedě bych je nezvládla udržet, to pouze, pokud jsme byli dva) a co nejrychleji odsála odsávačkou připojitelnou k vysavači. Mám zkušenost, že řvali kvůli znehybnění, ne kvůli odsávání. Syna jsme pak nalákali, aby se koukal, jak vysavač "sežere šňůru", to ho zaujalo a hned přestal brečet. No a dcerka pak jde vysavač taky se zájmem zkoumat. Ale vím, že některé děti se vysavače bojí. Jo a neodsávala jsem příliš často, snažila jsem se max. 2x - 3x za den když byla rýma nejsilnější (ráno, před spaním večer, příp. v poledne, bylo-li to nutné), ale je mi jasné, že záleží, jak je hodně dítě zahleněné. Každopádně před odsátím doporučuji zvlhčit (quixx, vincentka) a po odsátí případně kapky pro uvolnění (dávala jsem většinou jen na noc, aby se vyspali). Zažili jsme s dcerkou i odsávání v nemocnici, to jí byly 3 měsíce a musím říct, že to je maso, když prtěti tu kanylku zasunou až bůhví kam...ale je to rychlé a účinné.

limba111
2. led 2015

I já musela vždy násilím, stříknout i odsát. Obyčejnou odsavačkou to bylo skoro nemožné, u té vysavačové je to aspoň rychlejší. Na léčbu rýmy ale můžu doporučit i rostlinu rýmovník. Pěstuji ji doma a při rýmě rozmělním lístek a malému lehce potřu pod nosíkem. Tady je o rýmovníku dost info, kdyby to zaujalo pro příště: http://www.portalprozeny.cz/clanek/zazrak-jmene...

zulitvi
2. led 2015

Našemu je taky 8 měsíců. Stříknout tak nějako zvládnu, je to teda boj, ale jo. No a na odsátí musíme být 2, já ho zalehnu a držím a manžel odsává. A i tak je to boj a určitě neodsajeme vše. ☹ Teď v týdnu u toho byla sousedka a říkala, že nezažila nic víc stresujícího, než ty 2 minutky Vendovýho řvaní a pištění u odsávání nosu.

mildagsxr
18. led 2015

Sem si myslel, že jsme na tom nejhůř, mladej fňuká, sednu si na zem, kluka naklín zády ke mně a prvně, trochu jako sebe , pak ho pošimrám pod nosem a jde se na věc, když jen na kraji, je to OK, když potřebuji co nejdál tak po chvíli točení tryskou na všechny strany spustí, pak chvilka odfuk a druhou dírku a někdy do volnou dírku trochu ucpu prstem a lépe to odsává, pak dostane lentilku a zatleská si 🙂
už aby smrkal sám ☹