ahojky, svoji dcerku plně kojím, neumí moc pít z lahvičky (jen trošku čajíčku). Dcerka má ale zvýšený bilirubín v krvi (kvůli dlouhé novorozenecké žloutence) a doktorka nám předepsala homeopatika Phosphorus. Jjsou to takové bílé kuličky podobné antiperlím. Kojencům se podávají tak že se nechají rozpustit ve vodě a pak na lžičku. Dcerka jich má dostávát pět 1xdenně. Vždycky dám drtek vody do kelímku a rozpustím to v tom. Když to dávám po lžičkách Míše tak něco spolkne (mám jí při tom dost napřímenou aby se nekuckala) ale dost toho skončí okolo. Malé to příjde nesmírně zábavné a vždycky se u toho chechtá, já si spíš dělám starosti aby toho léku dostala dostatečné množství a moc se to nevybryndalo. Existuje ještě nějaký lepší způsob jak podávat takovéhle léky?
@partyzanka91 já takhle malým miminkům dávala homeopatika dle rady naší dětské dr - koupila jsem v lékárně obyčejnou injekci, do ní dala potřebné množství kuliček, natáhla trochu vody(většinou max. 20 ml) a pak rozpustila a dávala holkám do pusinky(tolikrát, jak ti řekne dr), krásně to polykaly 😉
A co koupit injekční stříkačku a jak se to rozpustí tak to do ní natáhnout a dát maličké malíček do pusinky polštářkem prstu nahoru a jak začne prst tahat tak jí to tam postupně z té stříkačky vytlačovat a postupně to polkne =) my to tak dělali =)
jé tak děkuji za radu s tou stříkačkou ej to dobrý nápad🙂
Já na rozpuštěné laktobalílky používala dávkovač z nurofenu 😉
ve stříkačce. Dceři jsem takto dávala ATB už ve dvou měsících.
Já malého naučila pusinku otvírat na "ham". Nevěřila bych tomu, ale fakt to umí, asi od šesti týdnů.
Stříkačkou z Nurofenu nebo Paralenu,..
Zkusila bych to dát do lahvičky a nebo koupit v lékárně stříkačku a dávat jí to stříkačkou, pokud se lžičkou dělá blbiny.
Ty stříkačky z Nurofenu jsou prima, taky si je schovávám. Nebo koupit normální stříkačku. Taky se dá nalít do pusinky po prstu.
a když bys jí to dala do té lahvičky, tak by to nevypila?