Ahoj holky,
mám dvouměsíční holčičku a dnes jí přes noc vyskočila opruzenina na zadečku, docela dost. Používám látkové plenky, občas se jí to trošku objevilo, ale to stačilo dva tři dny umývat zadeček pod vodou a mazat Bepathenem a hned se to zlepšilo. Vím, že to není látkovkami, protože se to párkrát objevilo i u jednorázovek. Plně kojím, v noci nepřebalujeme, protože malá je chronicky nespavec a mám strach, že by se mi přebalováním úplně probrala a pak jsem v kelu, protože nespí ani přes den, ale to je jiné téma. Poradíte mi, prosím co s tím? 🙂
Vyzkoušeli jsme Bepanthen, Sudocrem a nevím co všechno a naprosto nejspolehlivěji se osvědčil Nivea Baby Krém proti opruzeninám. Určitě ho zkuste. Zabírá takřka okamžitě.
My používáme Sudocream a max spokojenost.
Nám napsala mudr http://www.docsimon.cz/zbozi/imacort-krem-1x20g , pomohlo to na zhojení a na prevenci doporučuji jedině tento krém http://www.zbozi.cz/vyrobek/bubchen-baby-krem-p... , nedám na něj dopustit- osvědčil se mi u obou dětí, ani rybilka ani bepathen ani sudocream ani babypathen nám nebyl nic platný. A hlavně- mazat na zcela suchý zadeček, nenechávat vrstvu a co nejvíce vetřít. 😉
no hlavně větrat v tomto vedru.....
Souhlasím se @zandanem hlavně větrat. Čerstvý vzduch působí na pokožku zázračněji než veškeré masti... když se to zkombinuje s čistou vodou použitou namísto vlhčených ubrousků, úspěch je takřka jistý... Syn se moc neopruzoval, ale když se náhodou oprudil, tak jsem následující den zrušila program a syna jsem nechala celý den válet se nahatého na dece, a buď jsem chytala čůrání do misky, nebo jsem pod něj dávala přebalovací podložky (mám látkové). A po takovém dni byla většinou opruzenina zhojená. A k tomu nespání - nemůže jí budit právě mokro v plíně? Nebo potřeba čůrat? Nezdá se to, ale už malé děti signalizují, že potřebují čůrat, některé dosti vehementně...
Nám na opruzeniny pomohla genciálka, omývat v řepíku , větrat a hlavně nepoužívat ubrousky a často přebalovat. V nejhorším stadiu ( mokvání( genciálka a Pytyol )ale ten hodně střídmě.
Možná by stálo za to v noci přebalit - pokusit se o to protože tím jak v tom leží a spinká tak je ta moč o dost agresivnější. obzvlášť citlivá dětská pokožka v tomhle vedru látková nebo umělá plena nepřebalovat je fuj fuj 🙂 😀 ale to nemyslím zle 🙂 ... Ale na opruzeninu za mě - imazol 🙂 a nebo potírat černým čajem a pudrovat 🙂 My máme silnou opruzeninu pod krkem a pudr a imazol vede 😉 😎 a imacort je také dobrý ale obsahuje kortikoidy takže ten bych volila až když je orpuzenina extrém
rozhodně co nejvíc větrat a v noci přebalovat. Taky jsem používala látkovky a pokud jsem zanedbala přebalování, opruzenina byla hned, takže jsem přebalovala i v noci a pokud nebyla možnost malou větrat přes den, pořád jsem jí přebalovala. Z papírovek se jí dělala vyrážka.Bepanthen pomáhal skoro vždy, ale asi dvakrát se stalo že Bepanthen nestačil (začalo to mokvat, narušila se kůžička) a pak jsem použila takové to zelené mazání na rány z lékárny (Novikovův roztok) - dávala jsem to hlavně na noc, kdy jsem nemohla přebalovat každou hodinu a jenom na ta nejhorší místa (štípe to - foukat), vytvoří se taková ochranná vrstvička a ranka se mnohem rychleji hojí, často už do rána to bylo skoro pryč nebo mnohem menší. Nanášela jsem to širší vatovou tyčinkou, pozor na umazání, ale z plínek to nakonec pustilo.
rybilka, nebo pytiol
sudocrem a bepathen jsou na prevenci, to se maže při každém přebalovaní...na už vytvořené opruzeninky se mi osvědčil pytiol 2x denně..určitě bych věřila i té genciálce a řepíku 🙂
Nám pomohla Ondřejova mast, je šíleně mastná, takže odpuzuje vlhkost, ale musí se namazat na perfektně suchý zadek.
Weledu na opruzeniny,komu jsem poradila,velká spokojenost,za tu cenu stojí 😉 Hojení je velmi rychle vidět.Tak to je za mě 🙂
Nevím zda to tu někdo nepsal,ale nám strašně moc pomohl Hypermangan, vždy při přebalování ji tím přetřít a pak namazat. Nám do 2 dnů opruzeniny zmizely
mám docela dobrou zkušenost s řepíkem-koupele,obklady i otírat,určitě co nejvíc větrat a docela nám zabírala Callcium panth. 😉
Hlavně hodně větrat...Používám taky látkovky, pomáhalo větrání, omývání zadečku pouze pod sprchou a kombinace Bepanthenu a Měsíčkového kojeneckého krému od Weledy. Střídání těchto krémů, na každé přebalení jiný, do 2 dnů byla opruzenina pryč...
My měli s opruzeninami velké problémy, vyzkoušeli sme všechno možné od mastí na předpis a skoro vše vlně prodejné (Ondřejova mast, Sudocrem, Bepathen, kalciová mast a další). To co nám nakonec vždy pomohlo je právě ten Imazol krém-pasta. Weleda je prý skvělá, ale pozor na heřmánek, některé děti jsou na něj alergické, většinou se to projeví velmi silným zarudnutím pokožky, někdy i pupínky.
nám pokaždé během pár hodin krásně zabere, když udělám klasický černý čaj, nechám vychladnout a při každém přebalení malého utírám vatou namočenou v čaji, nechám zaschnout a pak dám silnou vrstvu Imazolu nebo Bepanthenu. A opruzeniny (včetně krvavých puchýřků) jsou do druhého dne pryč 😉
urcite casteji prebalovat, hlavne ty latkove pleny tolik nesaji jako ty normalni a proto ti je mala celou noc mokra. Dodrzovat hygienu (pri prebalovani), vetrat - treba kdyz vis, ze mala uz kakala, dej pod ni plinku, na vrch take latkovou plenu (kdyby mocila) a klidne ji muzes nechat takhle i pul hodky kazdy den. Koneckoncu jeste neni schopna se nejak prevalovat, takze ti zustane ve vetsine pripadu lezet. Hlavne davej pozor, aby se nenachladila. 🙂
Začala bych se Imazol cream pasta, rychle zabírá, pokud se to chytne v začátku, A je vedro, tak jí nech rozbalenou a dát pod ní něco nepromoka vého, abys to mohla měnit, když se počůrá.