Jak na imunitu u dětí?

bauskka
14. pro 2021

Holky už jsme zoufalá. Starší dcerka 4r, od začátku září ej furt nemocná. Rýma kasel střevní viróza. Teď byla 14 dní dobrá a už zase začala prskat. Ve školce nebyla ani nepamatuju a do konce roku ani nebude. Vždycky to od ni schytá i mladší dcera. Už 2 měsíce dáváme imunoglukan, probiotika a vitamín D, ale mám pocitem, že je to k ničemu. Uvažuju že s ní zajdu na imunologii. Covid doba, školka, masakr. Achjo

lentilkah
14. pro 2021

U nas a i v okoli je to stejne 🤷

vladienka
14. pro 2021

Vsetci naokolo to takto maju.. je to hroza

wgolova
14. pro 2021

@bauskka mame to podobne dr nám řekla ze imunoglukan je v teto fázi už k ničemu čeká nas alergologie a vyšetření na nosni mandle tak uvidime no sem z toho celá nešťastná :(

mamikry
15. pro 2021

@bauskka Vydržať! U nás je to to samé. Ze školky pořád něco. Ze školy covid. Syn už po karanténě ani do školky nešel, protože do Vánoc by zaručeně donesl něco dalšího. Letos je toho hodně. Můžete zkusit inhalátor jako prevenci, ale dokud se děti nepromoří, asi není pomoci. Útěchou budiž, že ve škole je to lepší, straší toho tolik nedonesl, až na ten covid teda.

kamce
15. pro 2021

@bauskka Ahojki. Ja mam dceru 5 a syna 7, taky byvali porad nemocni, zkousela jsem snad vsechno. Az co nam zabralo (oboum) je lipo-c-askor, zinek a kapky echinacea stridat s lichorerisnici 🙂 jinak jako klasika, decko.

mourovatakocka
15. pro 2021

@bauskka Soucítím, máme to doma stejně. Teďka jsem po dvou týdnech doma odvedla do školky, předtím tam byla den a půl. Před předtím 🤭 skoro tři týdny a to jsem se plácala po ramenou, že už to určitě bude dobré. Sousedi na patře s klukama druhá třída a dva roky taky hlásí každou chvilku něco. Hlavně že roušky spasí svět, ale mám dojem, že těm malým víc škodí 😔
Držím palce, ať se to zlomí. Jinak já dávám dva různé sirupy s širokou škálou vitamínů, dodržujeme životosprávu a stejně na 💩

dandaa
15. pro 2021

Imunita se buduje dlouhodobě, dva měsíce jsou málo. Je potřeba se starat po celý rok. U nás funguje hlavně otužování, pobyt venku každý den za každého počasí. Ovoce,zeleninu beru jako základ každý den ,ryby 2-3x týdně. Doma nemít přetopeno, na noc miz teplotu max 20 . Jezdila jsem dost po domácnostech a v 90% mají lidé doma těžký vydýchaný vzduch jak topí a občas nevyvětrají. Samozřejmě každé dítě je úplně jiné. Vitsmin D dávám mladší po celý rok,starší je víc venku a ten ho dostává od začátku září. Ten ještě nebyl nemocný a chodí do školky třetí rok. Dcera má slabší imunitu a nemocná taky není.