Ženy, jak kapete svým miminkům do očí? Dcera (7 měsíců, doposud pohodářka) naprosto odmítá kapky, které jí mám kapat co tři hodiny. Pevně zavře oči a já musím mít někoho k sobě, kdo mi ji podrží a já jí násilím rozevřu očičko. Nechci to tak dělat, zkoušela jsem to samozřejmě po dobrém (ukázat hračku, rychle kapnout), ale jak vidí, že jdu na oči, okamžitě zavře a řve. Děkuju za pomoc.
Ahoj, ted to taky píšu. Obávám se, že nic moc mírumilovného u 7mi měsíčního mimina nevymyslíš. Jedině k ní přistupovat vlídně, ve stylu, nic se neděje, aby se nebála už dopředu a pak prostě zakleknout a udělat to tychle, pak po aplikaci ji pochválit, odvést pozornost a nedělat z toho nějakou vědu. Ona na to určitě v mžiku zapomene. Důležíté je, že jí to pomůže, bez ohledu na to, že přijemné to uplně není
Já kapala v nosítku, když už usínal, tak jsem mu tam kápla. Fakt jedině ve spánku, jinak to taky nešlo.
@swetlusska no vidis, to us jsem zapomnela. V autosedacce to bylo nejjednodussi a zvladla jsem to I sama. Posadit dite, kleknout, oprit sedacku o kolena, aby bylo nalezato a kapnout.😉
Asi nic miromluvniho nevymyslis. Skus dcerku zabalit do osušky, aby nemohla machat rucickami a trochu ji pridrzet kapnout.
Nijak.nasilim
Obavam se, ze na takto male dite nebude zabirat nic. Jak jsem kapala kdyz usnula-jasne nejde to vzdycky a ne kazde dite ma tak tvrde spani, ale aspon trosku jsem ten stres zmirnila.