Jak mírumilovně nakapat miminku do očí?

mandella
15. únor 2018

Ženy, jak kapete svým miminkům do očí? Dcera (7 měsíců, doposud pohodářka) naprosto odmítá kapky, které jí mám kapat co tři hodiny. Pevně zavře oči a já musím mít někoho k sobě, kdo mi ji podrží a já jí násilím rozevřu očičko. Nechci to tak dělat, zkoušela jsem to samozřejmě po dobrém (ukázat hračku, rychle kapnout), ale jak vidí, že jdu na oči, okamžitě zavře a řve. Děkuju za pomoc.

bamak
15. únor 2018

Obavam se, ze na takto male dite nebude zabirat nic. Jak jsem kapala kdyz usnula-jasne nejde to vzdycky a ne kazde dite ma tak tvrde spani, ale aspon trosku jsem ten stres zmirnila.

loafeer
15. únor 2018

Ahoj, ted to taky píšu. Obávám se, že nic moc mírumilovného u 7mi měsíčního mimina nevymyslíš. Jedině k ní přistupovat vlídně, ve stylu, nic se neděje, aby se nebála už dopředu a pak prostě zakleknout a udělat to tychle, pak po aplikaci ji pochválit, odvést pozornost a nedělat z toho nějakou vědu. Ona na to určitě v mžiku zapomene. Důležíté je, že jí to pomůže, bez ohledu na to, že přijemné to uplně není

swetlusska
15. únor 2018

Já kapala v nosítku, když už usínal, tak jsem mu tam kápla. Fakt jedině ve spánku, jinak to taky nešlo.

bamak
15. únor 2018

@swetlusska no vidis, to us jsem zapomnela. V autosedacce to bylo nejjednodussi a zvladla jsem to I sama. Posadit dite, kleknout, oprit sedacku o kolena, aby bylo nalezato a kapnout.😉

zmrzlinka
15. únor 2018

Asi nic miromluvniho nevymyslis. Skus dcerku zabalit do osušky, aby nemohla machat rucickami a trochu ji pridrzet kapnout.

lajla
16. lis 2018

Nijak.nasilim