ahoj,
potřebuju radu, jak dostat do dítěte léky, který nechce. Malej je při jídle zlatej, takže nemám nejmenší zkušenost s odmítánim, sní, na co příde, proto vůbec nechápu, že ty léky neudělaj tak, aby dětem chutnali, anebo má prostě nějakej zvláštní radar (např. pasu na zuby ale baští..😉).
Dostali jsme atb - penicilin sirup a taky sirup proti kašli hedelix, pokaždý, když to má dostat, tak je to boj , ve dvou lidech, ho držíme a nalejem to do něj, u čehož kucká a křičí. Rozmíchat v něčem a dát na lžičce nebo v lahvi s dudlíkem, to se oblafnout nenechá.
Zajímalo by mě, jestli nemáte nějakej trik, nebo poradit sirup na kašel, kterej vašim dětem chutnal, díky moc
mam grif doktorsky, ktery funguje i nasi svalnatou chobotnici!
dite zakleknout (aby i ruce byly pod kolenama) jednou rukou chytit pusu v pantu palcem a prostrednickem, ono se to zasprajcne, takze ji nezavrou a pak uz hrave bez poblemu do nich nalejete, co je treba z davkovaci strikacky... taky jsme meli co delat ve dvou lidech, ale svagrova pediatricka nas zachranila.... Mala mela anginu, takze pavidelne atb. a panadol...
kucka to jo, ale polyka, musi, jinak by se dusilo. nejde to vyprskat, bo ma lehce zaklonenou hlavu tim zaklinenim pusiny.
díky tlapicko, takhle nám to poradila přítelova máma a musim uznat, že to docela funguje. jen nevim, jak to zvládnu neska v poledne sama. A to má ještě jednu ruku v sádře, takže se může bránit jen jednou,chudáček. Sem moc měkká matka 🙂
Ještě by mězajímalo, jestli nemáte někdo zkušenost s nějakym chtnějším sirupem (i dyž je mi jasný, že je to asi individuální)..
AHOJDA,SOUHLASÍM s tlapičkou,zdá se to být drastické,ale je to účinné,akorát lepší než stříkačka je takový dávkovač na léky,vypadá to jako stříkačka,ale nemá to ostrý konec a prodávají to v nurofenu sirupu.
jo tak ten je fakt dobrej včera jsem ho koupila a malá to krásně spolkla 🙂
Já jsem zatím malé dávala jen samé kapičky a ze sirupu jen nurofen a spiropent a vždycky to normálně vzala ze lžičky a nebo z té stříkajdy u nurofenu.Ale pokud to fakt nejde,tak jedině to co dělá tlapička,i když je to brutální 🙂
já dávám sirupy jedině v trubičce od sirupu, jinak ho do něj taky nenarvu..jinak nám nejvíc chutná nurofen, panadol je těžkej i z trubičky. holt musím trochu použít násilí, jinak to nejde...to je jako s odsáváním...to je taky boj
taky pouzivam davkovaci strikacky od tech leku, co tam jsou prilozeny... 🙂 a drasticky to ani neni. prijde mi horsi, kdyz se rve se dvema lidma a porad vyhrava, desne dlouho to trva... se zakleknutim je to raz dva 🙂
Ahojte tak taky mame stejný problém do malé dostat léky tak to zkusím podle rady tlapičky 🙂
já taky zaklekávám včetně rukou, Ondra teda začne vyvádět a jak řve, tak není problém mu tam dávkovačem z Panadolu cokoli šoupnout 😅
to samé praktikuju i při odsávání rýmy 😉
vyborné jsou stříkačky postupne to stříktat do pusinky zastrčit koutkem pusiny hodně dozadu a stříknout..nebo trocha násili..zalehnoutnašpulit pusua nacpat lžičku do pusy..když jsou nějaké ošklivé tak rozmočit ve štávě z vodou..je to boj ale nedá se nic dělat 🙂
@tlapicka úžasný zachránila jste nás 🙂
Ahoj, mám stejný problém, malý má teď velkou rýmu a dostali jsme sirup Hedelix a taky nevím jak to do něho dostat. Dávala jsem mu to zředěné mlíkem na lžičce,ale to mi vyplivoval a když jsem mu na ni odstříkala jen mlíko tak když viděl jak se s tou lžičkou k němu blížím tak už se šklebil a i když tam bylo jen mlíko, tak to vyplivnul🙂Zkoušela jsem mu to dát i stříkačkou,ale neuspěla jsem.