Ahoj, dostaly jsme od doktorky nějaké léky na virózu. Dcera má skoro 3 roky. Jsou to převážně sirupy a kapky. Některé má brát 3x denně po 2 týdny. A já nevím, jak to do ní dostat. Jen tak to do pusy ani nestrčí, mlíko schválně celé nevypije, ve vodě to pozná a odmítá pít, jogurty nejí a že stříkačky to vyplivne nebo se poblije. Teď celkově jídlu moc nedá, jak je nemocná. Ne, že by to bylo jinak lepší... Buď jen jedno, dvě sousta nebo křupky.🤦♀️ A já fakt netuším, jak to do ní dostat. Jsem z toho fakt zoufalá. Vysvětlování nepomáhá a násilím to do ní nenarvu. Nepomáhá ani zabavit u TV nebo telefonu...
Někdo nějakou radu? 🤦♀️
Hrozím se dne, kdy bude muset brát ATB.
Není nic, co by bylo její oblíbené, aby to mohla mít jako odměnu? Cokoliv, meloun, jahody, bonbóny... zkrátka slíbit jí za sirup kousek něčeho, co miluje. Násilí mi přijde jako naprosto krajní možnost, snažila bych se jít formou vysvětlování a drobné manipulace.
Mne to syn taky nechce. Tehdy mi poradila doktorka to vzít malou strikackou a dat to “jako kočce” do strany tváře dozadu. Jako trvalo to, protože to nechtěl polknout, ale bylo to jediný kdy to nezvladnul vyzvratit. A pak hnedka dostal napít stavu (normálně pije taky vodu)… takže hnedka hrnecek a zapil to takhle.
Nezvládla by spíš tabletky? Moje děti taky nesnáší jakýkoliv sirupy - atb měly od 3 let v tabletách, protože to prostě nedokázaly bez následnýho zvracení pozřít..
@zuzkasim Úplatky nepomáhají.
@rencinka87 Nezkoušela jsem. A myslím, že tyto léky jsou jen formou sirupu...
My co jde, tak dáme do panáka s trochou džusu, třeba kapky se tam dobře ztratí a sní je v pohodě, i některý sirup, když není velké množství. Když měl antibiotika, tak to byl teda boj, to muselo být "násilím" stříkačkou a držet pusu, dokud nepolknul. Je to hrozný, ale někdy to prostě jinak nejde 😕 klasické sirupy na kašel a podobně už jsem vytipovala, které mi sní v klidu a pokud to jde, tak jiné nedávám..
@lehe Ona právě nic kromě čisté vody nevypije. A když jsem zkoušela stříkačku, tak se pokaždý poblila nebo to vyplivla.
A sirupy nezkusí vůbec a zdrhá.
My jsme dělali menší porce mlíka, aby celý ten lék vypila a pak jsme kdyžtak přidělávali jen mlíko, když ještě měla hlad. Taky se nám osvědčilo vsypat či vlít ten lék do ovocných kapsiček (před tím z toho trochu ucucnout, aby to nepřetékalo)
@gruyerre Mlíko mi bylo doktorkou nedoporučeno na večer. Přes den málo. Jen když je toho málo, tak to pozná a když víc, tak nevypije.
Mám to s ní fakt těžký a už nevím, co bych vymyslela... 🤦♀️
co najít nějakou pohádku, Bing měl nějaké díly s nemocí, určitě jsou i jiné, nebo knížka pro děti o nemocích, a vysvětlovat, ukazovat, trpělivě
nevím, je to těžké, rozumím tomu, syn měl od dvou let kapání do očí, 5xdenně a pochopitelně si to nenechal nakapat jen tak, pevně sevřené oči, pláč, křik
hrozný no.
ale musí se to.
A jsou to vazne tak dulezite leky, kdyz jde jen o virozu?
My tedy dr bereme az jako krajni možnost, pri virozach detem nedavam nic, max cipek na snizeni horecky
@misha31 Ano, už to trvá dlouho (skoro 3 týdny) a došlo ke zhoršení stavu.
@pampeliska1313 tak to dělám i já a ještě jakoby pohladit na krku ať se vyvolá polknutí. Pokud jde o léky, tak nesmlouvám.
Sirupy jsou lepší vychlazené z lednice. Ale i tak jsou hnus. Syn taky nepije nic jiného než vodu. Sirup jsem do něj dávala násilím. Jak je psáno - stříkačkou ze strany dozadu do pusy. Plival to taky. Teď vzal na milost tablety. Ty jsou aspoň skoro bez chuti. Zkusila bych s doktorkou konzultovat, tablety
Syn ma 4 roky a v zivote mi zadny lek nesned. Diky bohu ATB jeste nepotreboval. Dari se mi jenom tak jednou denne mu schovat nejaky kapky do kase, ale nesmi to tam citit a ne vzdy to doji cele. Kdyz to do nej narvu nasilim, tak se poblije. Takze reseni nemam, ale soucitim 😀
@misha31 ma pravdu, ze pokud je to viroza, vsechny sirupy a podobne jsou jen podpurny, pokud je to horsi a horsi, tak uz je to pak treba na antibiotika a ty jsou uz v tabletach.
Nicmene rozumim a soucitim - nase deti si nechaji bez problemu odebrat krev, odoperovat v lokalnim umrtveni zanicenou slinnou zlazu, bez umrtveni vyvrtat kazy, ale kapnout jim do oci, nedejboze do ucha, to jsou neskutecny sceny (a to i u toho skolniho 🙄🤦♀️)..
@rencinka87 Na ATB to ještě není. Stav se zhoršil proto jsme šly k doktorce, která poradila tyto podpůrné léky. Díky vykašlávání a zředění hlenů to aspoň vysmrká a nesedne ji to na průdušky. Samozřejmě pokud by se stav ještě zhoršil, tak znovu doktorku navštívíme.
Dcera v tomhle byla taky narocna. Co jde, tak drtim v tabletkach a pak to vypije v necem hodne sladkym treba 🤷🏻♀️ A sirupy po kapkach z pipety na lzicku, rikali jsme za koho si dava, hned kapku zapila a kdyz bylo fakt nejhur, tak par lentilek v prubehu. Ja sama mam problem polknout i maly leky, tak se snazim vzdycky vcitit a vysvetlovat, ale je to slozity.
Syn taky leky odmital. Davali jsme je, jen kdyz uz to jinak neslo (nekolik hodin teploty pres 39 apod.) a i to jsme ho hodne premlouvali….ale jak uz byl slaby, tak si leky vzal. Na kasel roky akceptoval jen doma delany jitrocelovy sirup. Jednou mel antibiotika (sirup) - byl to boj (zalezl pod stul apod.). Tenkrat trochu pomohlo, ze jsme mu slibili nejake lego. Nekdy byl ochotny vzit si lek, pokud ho mohl zajist bonbonem. Kazdopadne preji hodne stesti.
musite zkusit jak to delala skopkova ve slunce seno, kdyz davala sirup sve matce v posteli - zmacknout nos a dat sirup 🤷 jinak chapu, syn to taky ve vsem poznal, nesnasel to... ted uz dostava tablety nebo nejake suspenze, ktere se pripravuji s vodou (napr. erdomed sacky misto erdomed sirupu ktery natahova i me)..
U nás pomůže dát to do půlku (já si tam dám vodu) ťukneme si a vypijeme to 🫣🫣. Jinak to plive. A ne běžne se u nás nechlastá 😂.