Ahoj holky,
prosím o tipy, jak dostat do 1,5 ročního dítěte, co má horečku, nějaké tekutiny.
Dcera normálně, když je zdravá, vypije vodu z dětských hrníčků (různé druhy), z normální skleničky, džusy, mléko s lahvičky.
Nyní má teplotu a nemůžu za živého Boha do ni nic pořádně dostat. Zkouším vodu, studenou, teplou, oslazenou, rehydratační roztok, naředěné mléko, ze lžičky, z hrníčku, prostě nic nechce. Jedině co, tak si dala asi 120 mléka. Jsem z toho už zoufalá, bojím se, že skončíme v nemocnici.
Moc děkuju za tipy
strikacka od nurofenu / paralenu/.... (vlastne i normalni by fungovala). Davas to po mikro davkach, ale dite to i polospici spolkne...
Syn měl horečky asi ve 14 měsících, taky nechtěl pít. Rvala jsem do něj vodu i rehydratační roztok násilím. Co 5 minut aspoň tři lžičky. Nejlíp to šlo v polospánku z hrnečku se silikonovým pítkem - pítko jsem mu strčila do pusy, trochu přizvedla hlavu a zmáčkla tu část nad pítkem. Tím mu do pusy nateklo trochu vody, spolknul a zase. Jakmile se začal budit, začal se bránit, tak jsem ho nechala spát. A za chvíli zase. Byly to nervy, byl to řev, chvílema jsme brečeli oba. Ale jinak to nešlo...
Z lahvičky se napije právě jen mléka a to jen omezené množství. Když to chci "šidit" (dám tam něco jiného), tak pak nechce lahvičku vůbec ani s mlíkem. Právě když do ní něco rvu násilím, tak pak vyzvrací i tom, co už má v sobě :( je to strašný boj
Ja takhle delala mleko, ale ošizené, takze jsem udelala dejme tomu 180ml vody a jen 4 odmerky mleka, ale dycky to vypily a tim jsem do deti dostala nakou tekutinu.
Holky, děkuju za tipy. "řídké" mléko jsem zkoušela, chvilku to pila, pak už to nechtěla. Dávám tedy zatím normálně koncentrované mléko (Nutrilon, už nekojím). V noci na dnešek měla průjem (pravděpodobně z čípků), tak jsme nechtěla mléko moc dávat, ale dnes průjem nemá (taky nic nejí), takže dávám zatím Nutrilon.
Z panákových skleniček běžně pije vodu, ale teď to nechce, stejně jako nechce ze "zobáčkového" hrníčku, ani z hrníčku s membránkou :( Bolí ji polykat, proto nic nechce, kočička malá
@alice345 My sme to takto mali pri jednej chorobe, uz som sa tiez bala. Nechcel ani to mlieko. Nakoniec zabral slany vyvar. Ten doslova hltal.
Dneska v noci mě ještě napadlo zkusit vlažný vývar. Nevím,zda už solíš, ale určitě trochu osolit. Třeba to zachutná a pár lžiček polkne. Náš dr. radí v těchto situacích přisolit i čaj, aby sůl držela vodu v těle. A určitě nasaď probiotika, pokud nedáváš.
@nahyzka11 děkuju za tipy, vývar vyzkouším. Nakonec jsem celou situaci "utáhli" na tom nutrilonu. V noci, když byla jednak rozespalá a jednak měla v sobě paralen (tj.ji nebolel krk) jsem do ní dostával větší dávky mléka než normálně v noci (obyčejně si dá jednou za noc 120ml). To nám pomohlo se vyhnout kapačkám, v pátek večer jsem si říkala, že když do ní nedostanu v noci větší množství tekutin, tak jedeme na pohotovost.
A z té lahve se napije?