Ahoj maminky jejichž děti trpí laringidami! Dcera od čtvrtku začala mít štěkavý kašel, v pátek jsme byli u mudr a potvrdila mi larigitidu+angínu! Dávám stoptusin a noc dithiaden+ ATB na anginu! jak dlouho měly vaše děti ten suchý štěkavý kašel?(než začaly odkašlávat) děkuji
@veruska007 ahojky děkuji , no první 3 noci kašlala strašně další noc to bylo lepší!!!!!!! dnes jsme byli u dr-ptala jsem se co dál kdybychom to chytli zase! dala mi nějaký nový lék-v případě akutní laringitidy dát tabletku a hned do nemocnice!
a že se to rádo vrací.......jak jste na tom vy? jak často jste to prodělali a máte něco pro stav nouze??? moc děkuji , jsem z toho docela špatná a bojím co bude☹
@petulka25 Pro stav nouze máme čípky. Vrátilo se to až po roce a v mnohem slabší variantě, jen štěkavým kašlem, který brzo přešel, stačil Sinecod.
ahoj mám dvouletého syna a před rokem měl první laryngitidu a od té doby se mu to stále vrací za poslední rok jí měl už 8x. 3x už jsme byli s tim v nemocnici a jednou nás vezla záchranka, protože už nemohl prakticky dýchat ☹ bohužel se to stále vrací a vymizí to mezi čtvrtym a pátym rokem života. Máme na to tablety Forticortin ty čípky prý mohou zabrat i za hodinu a půl a ještě prý mají hodně vedlejších účinků tak nevim no. Ale i tak jakmile se probudí v noci už s velkou dušností tak dát prášek a jet hned do nemocnice na nic nečekat!Může se to zhoršit velmi rychle a dítě se může i udusit. V nemocnici dítě dostává inhalace což zabírá rychle. Prakticky u nás trval štěkavý kašel maximálně pár hodin a pak hned začne vykašlávat a to trvá třeba týden ten vlhký kašel. Ale většinou u nás je nástup rychlý úplně zdravý jde spát a v noci se probudí se štěkavym kašlem a velkou dušností ☹ je to hrozná nemoc. Nejhorší je to na jaře a na podzim. prakticky každý půl roku jsme s touhle nemocí v nemocnici ☹
Ahoj, synovi je 15 měsíců, prvně měl záchvat 5.12., nemá vůbec kašel, jde spát a probudí se třeba za půl hodiny a dusí se. Poprvé nás vezla rychlá, to úplně zmodral, od té doby to měl ještě 10x. Naposled měl dva záchvaty minulý týden protože měl rýmu. Doktorka mi doporučila když má rýmu nebo se mi večer zdá že špatně dýchá, dát mu Fenistil kapky - 2kapky na kilo váhy, roztáhnou průdušky. V případě záchvatu dáváme čípky Rectodel, dvě lžičky studené vody z lednice, studený obklad na krk a posadit před mrazák, studená voda a vzduch pomůžou rychle zchladit a tím rostahnout dýchací trubici.
Zažila jsem to před rokem a byl to horor. Tři noci se mi syn dusil v noci tak, že jsem myslela, že se udusí. Štěkavý kašel měl potom zhruba měsíc a po zátěži kašlal ještě další dva měsíce, možná i víc. Na kašel jsme dávali Sinecod, proti laryngitidě čípky.