Holky, malá se neustále v téměř 10 měsících pořád drbe za ušima a nad krkem. Doktorka nám předepsala 3xdenně Fenistil. Pomůže ji to, ale i tak se pořád škrábe. Takže už počítám minuty, kdy ji podám další várku, ať má na pár hodin klid. Přece to takhle nebude brát donekonečna? Mudra mi řekla, že prý to neškodí, ale nevím, nevím, ten příbalový leták mě moc neuklidnil. Chtěla jsem s ní zajít na kožní, ale prý je to škrabání u miminek normální. Máte nějakou zkušenost co na to zabírá a jak dlouho to svědění trvá?
Fenistil je lek. Zmirni nasledky a ne pricinu. Osobne bych ho rozhodne dlouhodobe nepodavala. Ozvlast pokud stale jeste pridavas do prikrmu nova jidla. Ono totiz pak ani nemusis poznat nejakou pripadnoj reakci na nove jidlo jelikoz prave preventivne podavane antihistaminika ty ji skryji. Na kozni se muzes objednat i sama bez doporuceni obvodniho lekare.
Do roka jsou ruzne takove projevy docela "normalni" a dost casto to samo od sebe zmizi aniz by se treba prislo na pricinu. Zkus se prihlasit do skupinky tady, kde holky ruzne tyhle kozni problemy resi a treba ti tam nekdo poradi ;)
Se škrábáním nepomohu, ale o Fenistilu nám MUDr. ŕekla to samé. Dcera ho také bere vždy delší dobu. Má často rýmu a u toho máme dávat Fenistil. (Já jsem alergik a manžel částečně taky, takže to vypadá, že to asi chudák zdědila.)
Jediné co mohu poradit, tak nám na všechny problémy dýchací i kožní pomohlo moře (2 x za rok).
Jinak když měla nějaký kožní problém jako miminko, tak to opravdu rychle přestalo (nejdéle snad měsíc). Miminka se rychle vyvíjí a vše se mění.