Jak dlouho jste nechaly děti doma při výskytu vší?

elu
13. led 2015

Holky potřebují radu, jak dlouho jste nechaly děti doma, při výskytu vsi,, včera jsem zjistila, ze máme vsi, tak jsme začali s deratizaci, dnes jsem nechala holku doma a budeme pokračovat, ale popravdě nemůžu byt doma s ni týden, jak jste to řešily vy?

jetynka
13. led 2015

Vykoupat, odvšivit a ráno půjde do školy 😀
Nee promiň, není to sranda, tohle je moje noční můra.
Já nechala Barunku jeden den, ale musíš ji doma nechat do doby než sis jistá že nemá v hlavě živou veš. Než odstraníš hnidy to může trvat týden neli déle, záleží jak dlouhé vlasy máte a co za přípravek máte, ne všechno zabírá.
Hodně zdaru při odstranění!!!

lv
13. led 2015

Ma noční mura proběhla loni, byla doma týden. Převlékání všeho, přání, žehlení, 2xdenne vycesavat mrtvé hnidy zmega hustých blond vlasů, já je mela taky, E jen 1zivou, bez hnid.

elu
autor
13. led 2015

Tak to je můj případ, mám je taky, jen jednu živou...já vyresim barvou, ale holka ma vlasy az na zadek, naštěstí je nemá huste, živé vsi jsme zlikvidovali už včera, dnes tam zatím nic nemá, samozřejmě budeme cely den vycesavat a patlat chemii, ale zítra bude muset mazat do školky,jestli se ji tam nebudou tvořit další mrchy,jinak dnes takovy generální úklid ještě nás barák nezazil , padly litry Sáva a pracky obě dve jedou na plny pecky 🙌

leniczka23
13. led 2015

@elu Že barva na vlasy odstraní vši je mýtus..Takže dávat pozor..Jinak sama mám vlasy až pod zadek a opravdu husté,vši jsem se zbavovala 4 měsíce,je to běh na dlouhou trať..Cyklus vši je týden,takže když si včera odstranila živé,z hnid se vylíhnou nejdýl za týden další živé,je teda potřeba za týden znovu opakovat použití šamponu atd..a znovu vyčesávat hnidy,než je veš schopná klást vajíčka chvilku to trvá,takže co týden opakovat deratizaci alespoň 3x a pak z vlastní zkušenosti dopotučuju hodně důkladně po slabých pramínkách vyžehlit vlasy žehličkou,živá vajíčka 200 stupňu nepřežijí..A hlídat hlídat a hlídat..

elu
autor
13. led 2015

Nemyslím, ze je barva odstraní, ale třeba se jim tam bude líbit min, stejně jsem si tu barvu už chtěla dat, tak to jen tak preventivně.....no ted jsem holku docesala a ona ma sivé dlouhé ale fakt řídké vlasy a dneska vypadá, jak kdyby vsi nikdy neměla ani stopa po hnidach, ale stejně jak rikas budu vycesavat a kontrolovat každý den, dneska jsem rada, ze ma vlasy po manželovi řídké, jinak by me mrdlo

leniczka23
13. led 2015

@elu Je jim to jedno,já si za tu dobu barvila vlasy asi 5x a nic..oni už jsou nějaký zmutovaný mi přijde--nesmrtelný svině..😀 třeba jsi to podchytila v začátku a nemá ani nakladeno..uvidíš,držím palce.. 🙂

romantika
13. led 2015

no nejvtipnejsi je, ze vy zlikvidujete a někdo další do skolky prinese. nevim dřív byli takove ty fajn sampony asi chemie jak hrom ,ale druhy den bylo vystarano.

tamarila
13. led 2015

Hnidy zlikviduje spolehlivě žehlička na vlasy. Pokud vše pečlivě přežehlíte, tak se hnidy spálí a nic se už nevylíhne. Takže zlikvidovat živé vši, pak přežehlit a je hotovo - bez chemky a na počkání. Jenom bych teda přeprala ložní prádlo a čepice. A pozor na helmy, taky je dobré pokud nosí vystříkat. Boji zdar!
😉

elu
autor
13. led 2015

Zehlicku taky dame at maj ty kurvy😝😝😋😋🙂😝😝😝😝,co nejmenší šanci, včera když jsem zjistila, tak mi bylo soufl, ale dneska už to beru sportovněji

lv
13. led 2015

jo helmy co nemůžeš prát atd, třeba na kolo /v den zjištění ji měla malá na hlavě snad 4h/ stačí dát někam, kde se nedostanou k potravě a oni už za 12-18h zdechnou, ludry..já měla helmu na kolo, nepratelné plyšáky a polštářky na balkoně pro jistotu 4dny..a žehlila jsem taky.

mandala
14. led 2015

Používám šampon na bázi oleje, ted zrovna nevím název, naplácám na hlavu,vlasy zabalím do igelitu, nechám působit co nejdéle - píšou 30 m., ale já to nechám klidně hodinu i déle, abych měla jistotu. Po tomto šamponu chcípnou vši,ale i hnidy, ve školce jsme měli každou chvíli, vyzkoušela jsem jich pár a tenhle je prostě nejúčinější. 😉

majkoz
14. led 2015

Ahoj holky...tak tohle je fakt zlo!!!U nás ve školce jsou vši prostě furt, takže každý týden dělám preventivní odvšivování, někdy tam něco je, někdy ne, učitelky, když to hlásím už jen mávnou rukou, člověk by se zvencnul fakt! Stačí jedna rodina, co na to dlabe a celá škola se může vesele drbat..
Ale co Vám poradím z mé bohaté zkušenosti 😎 :nejlevnější varianta odvšivovacího přípravku je úplně obyčejnej kondicionér, napatlat hojně na lehce navlhčený vlasy, nechat ty mrchy udusit, umýt vlasy a pak je vyčesat a na hnidy je fakt asi dobrá ta žehlička, ovšem tu my nemáme, takže vyčesávat vyčesávat vyčesávat, a prát se všechno nemusí, stačí to loupnout do mrazáku. no a doporučuje se dávat do šamponu týtríčko, nebo máznout za uši, jako prevence, ale nevim nevim..

majkoz
14. led 2015

Jo a toto jsem chtěla napsat..před dvěma lety, kdy jsme byli zavšivený poprvé a fakt echt, jsem kluka poslala právě když jsem si byla jistá, že nemá ani veš, půjčila jsem si právě tu žehličku a píuč mě sepsula, že dítě nemůže do školy pokud není i zcela bez hnid, že jsou ty zbývající hnidy mrtvý jí bylo jedno..taky je fakt, že oni těm dětem bez souhlasu rodičů do vlasů koukat nesměj..

myskin
15. led 2015

Loni v září jsme taky bojovali, zavšivená byla celá třída ve škole, učitelka do notýsku požádala všechny rodiče aby udělali odvšivovací víkend. Ale donuťte všechny. U nás proběhlo preventivně odvšivení celé rodiny, dolů šlo ložní prádlo, všechny povlaky polštářků, deky, oblečení které jsme nosili včetně čepic a kabátů. Hrůza. Koupila jsem šampon Capissan forte a myla hlavu pouze tím a odvšivení proběhlo přípravkem z lékárny Herbal. Co se nám osvědčilo - 2x týdně dát na vlasy majolku a důkladně omotat vlasy potravinovou fólií. Takhle jsem to nechala půl hodiny a umyla Capissanem. Toto nám pomohlo, jedno odvšivení nestačí. S tou majolkou jsme to dělali 2 týdny.

bledulka
15. led 2015

ahoj, taky jsem už odvšivolala, u kluků naštěstí pomohla mašinka na půl cm a bylo.. (+ umýt hlavu odvšivovacím šamponem samozřejmě) atd..)
ale obecně- vešky mrchy- nutno aplikovat přípravek opakovaně--zlikviduje totiž pouze živé lezoucí vši,ale ne hnidy!!!!

hnidy se líhnou za 7-10 dní, proto je nutno po cca týdnu opět odvšivit (ty, co se nově vylíhnou z hnid). Hnidy je dobré zkusit odstarnit -všiváček, ostříhat 😉 (u kluků je to holt lehčí) .Pokud jsou hnidy do nějakých 0,5 cm, znamená to, že jsou čerstvé, odrůstající hnidy jsou bud mrtvé, nebo prázdné a nejsou důvodem k tomu,aby dítě bylo vyloučeno z kolektivu - jsou připevněny pevně k vlasu a odrůstají s vlasem, nejsou -li jinak mechanicky odstraněny....

odvšivování by mělo probíhat do té doby, do kdy se najde ve vlasech živá veš (ideálně nad bílým papírem vyčesávat hlavu) Pokud jsou vši i nadále-zkusit jiný prostředek (rezistence)

mimo člověka žije veš nějaký tuším den, takže když na pár dní to co nejde vyprat zabalíte do pytle, tak by to mělo pochcípat.. jinak peru vždy vše- čepice, ložní prádlo, oblečení.. co nešlo
, vyprat čepice, pozor na autosedačky, helmy,... atd..

pavlina013
30. led 2017

@mandala a jak se jmenuje ten sampon?