Ahojky, máme za sebou bezesnou noc. Buzení každou hodinu i častěji kvůli vrchním zoubkům.
Syn si nechce nechat namazat ani Calgel, kroutí se ze strany na stranu točí hlavou a otáčí se na bříško. Když jsem mu v zoufalosti ve 3 ráno chtěla dát Nurofen tak dělal to samé. Ani pusinku nechce otevřít. Jen pláče a nechce to. Sirup samozřejmě vyplivl hned všechen ven 🙈 máte nějaký fígl jak na to?
@zmrzlinka noo jenze ty muzu dat pred spanim . Davam mu overal a pampers pants takze predstava ze ho musim ve 3 rano prebalovat kvuli cipku a jeste aby se vzbudil 🙈🤷🏼♀️
Tak pokud ho bolí zoubky tak se stejně vzbudí ne?pokud spinka tak nevidím důvod dávat něco na bolest. Já vždycky jen rozepla overal u plenky, dala plenku na stranu šoupla čípek, chvíli pochovala a spali jsme dal
Pokud jsou ty bolesti veliké, tak určitě ten čípek stojí za to nepohodlí se svlékáním. A jakýkoliv lék ve formě sirupu se nám u malých dětí osvědčilo rychle stříknout do pusy a nacpat dudlík, krásně ten lék vydudlali, ale to je rada jen pokud má tvůj malý taky dudlík.
Jak pise @linducha90,stejne je vzhuru a breci. To se pak sirup dava blbe,jeste hur nez ten cipek. A celeho ho vysvlekat nemusis,delala jsem to tak jak pise @linducha90.
Dobře, zkusím to s čipkem 👍🙉
Jsem pro čípek, u sirupu je trik, stříknout ho dávkovačem dozadu proti tváři, měl by se tak aktivovat polykací reflex
@tyname to jsem zkusila, ale jak vrti hlavou tak mu to vyteklo bokem 🙈 bylo to všude… a čípek by se měl dávat na jeho váhu 10kg + 1,5 čípku.. to se dělá jak?? 😀 omlouvám se, za debilní dotaz… ale v tomhle ještě zběhlá nejsem. Dávám vždy jeden a doufám, že zabere
V takovem pripade bych dala s klidem nurofen. Kdyz to neni kazdy den, nic se nestane.
Dávat čípek
A když mu dáváš sirup do pusi tak se nevzbudí?
V rozmezí 7-13 kg se obecně dává 1 čípek. Čípky je ideální moc nedělit, pokud je to ale třeba a jeden nezabere, tak se půlí podélně (skrz delší stranu - protože se nedá zcela zabránit hromadění účinné látky ve špičce během tuhnutí).
Koupit čípky do zadečku 😄