Jak často mohu odsávat?

9. říj 2024

Ahoj, bohužel jsme postupně od sebe všichni nastydli a teď to chytnul i půlroční synek. Má rýmu a hodně ucpaný nos. Stříkám mořskou vodu a mám ruční odsávačku , hodně mu rýma teče když je na bříšku a když leží na zádech nemůže dýchat a nespí. Do toho má teploty a včera skoro vůbec nespal přes den.
Všude jsem se dočetla, že odsávat třeba jen 2x denně.
To si popravdě neumím představit, chudinka. Před odsátím mu střiknu mořskou vodu a pak se to spustí. Kdybych mu to neodsávala tak to bude polykat a bude to ještě horší.
Ještě mažu pod nosánek olej na nosánek od Nobilisu.
Jak často odsáváte vy?

luhana
9. říj 2024

My už se vezeme v navhlazení 3 týden...dcerka má 9m, odsávám jí nosík 2x max 3x denně. Stříknu vincentku, odsaju a dávám nasivin. Máme takový nástavec na vysavač, tak tím osávám. Ať je brzo dobře.

autor
9. říj 2024

@luhana jezisi, to je hrozně dlouho.. to vás lituji, všechny 🙈 malý to chytnul od nás, nejdřív manžel, pak já no a nakonec malý.. chudinka a to jsem si říkala, že snad to nechytí. A to máme před očkováním… dobře, tak to zkusím omezit a Nasivin zkusím na noc

autor
9. říj 2024

Jinak odsavacka na vysavac u nas neprosla. Maly z toho ma trauma. Tak musim rucni…

elesse
9. říj 2024

Odsavam jak je potreba, klidne casto, kdyz bude smrkat, taky nepocka

luhana
9. říj 2024

Nám začal synek chodit do školky, tak donesl nějaký morybundus. A všichni se tady pěkně promořujeme 🙈 chytla to i malá, jak jinak. Já jsem kdysi někde vyčetla, že se nemá odsávat často, i když důvod jsem se nedozvěděla. Na druhou stranu si nemyslím, že by častější odsávání mělo něčemu vadit. Když má dospělí člověk plný nos, tak se přece vysmrká a při rýmě často, že jo. U dětí to bude přece stejné... ale třeba nám tu někdo vysvětlí opak.

autor
9. říj 2024

Ano, přesně. Až začne malý chodit do školky, to teprve bude obdobíčko… dočetla jsem si, že časté odsávání vede ještě k více zduřené sliznici. Ale zase když vidím, že se u pití pomalu dusí protože nemůže přes tu rýmu dýchat tak přece nebudu čekat do večera, aby to bylo max. 3x denně 😳 já osobně s ucpaným nosem a bez smrkání nejsem schopna žít 😀

zmrzlinka
9. říj 2024

Odsavej podle potřeby několikrát za den.Vzdy před tím nastříkat mořskou vodu.Taky jsem to tak dělala a obě děti přezili i jejich nosní sliznice.Odsavala jsem odsávačkou na vysavač.Je to rychlejší a účinnější.Samozrejme,že se im to nelíbilo ,ale žádné trauma z toho nemají.A nosní kapky jsou taky důležité hlavně před jídlem ať se naji.A klidně mu dej třikrát denně Fenistil kapky.Oplasknou mu sliznice a bude se mu líp dýchat.

dejvitka
9. říj 2024

Doktorka rikala, pokud je husta ryma, odsavat dle potreby. Vetsinou je to max par dni. Rucni odsavacka je naprd, moc toho nevezme. Mela jsem tu na vysavac a jen jsem prikladala k nosnim dirkam. Plus strikat morskou vodu, na noc muze i Nasivin pro kojence. Radi ted desny bacily, my mely s detma skoro mesic v kuse nejakou virozu. Preji at jste brzy fit.

utrikocku
9. říj 2024

Doktorka vždy říká klidně před každým jídlem a spaním. Dělám to mnohokrát za den, už u prvního dítěte i teď.

autor
10. říj 2024

Včera jsem dala na noc poprvé Nasivin a měl strašný hysterák. Odmítal lahev a nedopil ani svoje množství. Do toho se v noci více budil, tak nevím jestli to má efekt. Protože zhruba po 4 hodinách chrčel zase jako blázen od ucpaného nosu.