Jak často mohu dát Nurofen?

24. pro 2024

Ahojky, dnes je to druhý den co dávám malému 1 dávku na noc Nurofen kvuli zoubkum. Lezou mu horní. Strašně pláče, nemůže spat a Calgel moc nepomáha protoze si nechce nechat ani sahnout do pusinky a otaci se…
Jak casto mohu takto podavat? Je to desne, sama jsem se tomu branila ale není mu jak jinak pomoci :(

vlasta1981
24. pro 2024

Určitě je dávkování na krabičce . Ale nám Dr doporučila střídat s paralen

autor
24. pro 2024

@vlasta1981 píšu to v úvodu. Dávám pouze 1 dávku 2,5 ml na noc, ne více … ale kolik dnů třeba po sobě takto mohu?

evellin123
24. pro 2024

Ahoj, já bych řekla ,že když to bude 5 dni po sobě jenom večer na úlevu od zoubků (chápu,že je to na bolest a ne na snížení teploty) tak se určitě nic nestane,ale na dlouhodobou úlevu víc jak týden to určitě není vhodný to pak jedině řešit s pediatričkou.

marry94
24. pro 2024

Dělala to jsem to samé těch 5 dní konzultovano s dr

vlasta1981
24. pro 2024

5 max

chybadel
25. pro 2024

Taky dáváme na noc, ale čípky snažím se co nejméně nejdyl jsme zatím dala 3 dny v kuse pak se snažím co nejdéle pauzu.. bohužel jen to nám zabere

zmrzlinka
25. pro 2024

Kolik váží ,že dáváš 2.5 ml?Můžeš po osmi hodinách.

autor
25. pro 2024

@zmrzlinka váží přes 10 kg, ale na tabulce je uveden věk myslím 6-12 měsíců dávka 2,5 ml

linducha90
25. pro 2024

Vím, že se na to neptáš, ale nezkoušela si dávat homeopatika? Nám hodně pomohl Viburcol, můžeš ho dávat dlouhodobě, nam fakt hodně pomohl nejenom u zoubků...

zmrzlinka
25. pro 2024

Na Nurofenu je to poddavkovane .Můžeš dát váha : 2. Takze 5 ml.

lv
25. pro 2024

Můžeš klidně týden, i dva, déle bych nedala. A dávku 5ml, 2,5 je na krabičce poddavkováno, tedy nebude ani správně účinkovat a je tedy zbytečné dávat.

autor
25. pro 2024

@zmrzlinka
@lv aha a já proč mu to moc nezabírá a jsme každou chvili vzhuru

me_druhe_ja
25. pro 2024
ladyhacek
25. pro 2024

kokněte i na viburcol - také jsem měli, a jak se tu psali nurofen je poddávkovaný. Dávala jsem i fakt studené kousátka - do mrázáku - nebo něco cucavého z lednice třeba i jablko

leslieth
25. pro 2024

Určitě alespoň 5ml. Byla jsem s dcerou na pohotovosti paní doktorka řekla, že při váze 10kg dítě musí mít minimálně 4.5ml. kolik dní po sobě bohužel nevím.

autor
26. pro 2024

@linducha90
@ladyhacek viburcol jsme zkoušeli, pro nás bohužel vyhozené peníze. Vůbec nic to nezměnilo, nikdy. Zkoušeli jsme i Camilia a Camomila Vulgaris 15 i 9 CH

piskle89
26. pro 2024

Protože homeopatik na bolest při růstu zoubku je víc. Vždy záleží na tom, jak vypadá celkový stav miminka, jak se chová atd. Homeopatika umí zázraky, ale když se dělají opravdu na míru toho kterého člověka 🙂