Dobrý den,
bylo mi doporučeno dětskou doktorkou, abych synovi do školky začala dávat už teď Imunoglukan. Chci se zeptat, jestli existuje nějaká levnější alternativa ve formě sirupu/kapek nebo jste případně dávali něco úplně jiného a pomohlo to? Děkuji.
Ještě se chci zeptat, zda se dá míchat do UM?
Dávala jsem imunoglukan sirup ( musí se nalačno - dávala jsem před spaním, už hodinu před tím nic nejedl. Musí se to rázně protřepat před každým podáním a uchovávat v lednici. ) teď už dávám kapsle, trochu to požvýkal a zapil. Má to efekt, je to dražší ale investice se vyplatí - v první třídě neměl téměř zameškáno. A já nemusela na OČR.
Smysl má imuniglukan acut (obsahuje navíc zinek, který pomáhá vstřebáváni právě těch vitamínů). Imunoglukan samotný je jen předražené Céčko. Ale jinak to dělá víc výrobců, můžeš si porovnat cena/obsah. Popravdě vůbec nevidím důvod, proč to jíst hodinu před jídlem nebo na lačno. Klidně to do UM můžeš dát (ať není moc teplé, ale).
Jo, alternativa - můžeš dávat C,D, Zinek, to je tak srovnatelné. Otázkou je, jestli to do dítěte dostaneš. On ten imunoglukan je dobrý, takový tekutý zinek chutná jako šťáva z citronu.
Syn ma slabsi imunitu, byval velmi casto nemocny, davala jsem mu Imunoglukan. Zkouseli jsme i alternativy Glukanek a pak Dr.Maxovej ale vyjde to skoro na stejne, jsou zas slabsi. Chce to mrknout na slozeni. Pri nemoci jsem davala variantu Acute. Ted davame Draci sirup - to je reishi, echinacea, cordyceps, kura 6 tydnu a pak pauza (davam od zacatku srpna, pak v zime a na jare) a to bych rekla, ze fakt pomaha. Nemocny je mnohem mene (ale chodime ted i na imunologii a zkousime vse mozne uz dlouho, takze nemuzu s jistotou rict, ale zase ve skolce meli letos silene nemoci a prinesl z toho opravdu minimum). Ono co dite, to jina reakce. Jak rika nase doktorka, zkuste, proc ne, neco zrovna na Vase dite muze fungovat a bude virozy v kolektivu lip zvladat. Ale nehrotte to, imunita zraje a porad strava, pobyt venku, more, hory a cas na dozrani je vic. Jinak davam v zime C (acerolu), celorocne D. Ten Draci sirup se prave taktez doporucuje na posileni pred zacatkem skolky.Na kuru jsou 2 baleni, v akci pak po 2 balenich to vychazi i kolem 300 Kc (ted jsem objednavala v EUC za 280 Kc 2 ks). Tak muzes zvazit jako alternativu.
Dávam imunit echinaceove kvapky a spokojnosť odporučila nám ich detská imunoalergologička a vit. D3 (Terezia kvapkam ráno do pitia)
Dáváme imunotrofinu D a mícháme do mléka. (Cenově ti to nepomůže, typem doplňku je to podobné).