Dobry den, ja vim ze deti ve skolce a nemoci to je bezne tema. Ale ja bych preci jen poprosila o radu nez pobezim k dr.
Dcera od zari ma jednu nemoc za druhou. Dobre je to skolka. Ale ted od ledna byla tri tydny doma pak jsem ji tedy uz dala zcela zdravou nebot uz ten prvni tyden v lednu byla zdrava ale byla dona kvuli sve mladsi sestre. A hned 4 den pritahla virozu. Zustala tedy doma cely tyden. Pak jsem ji dala v pondeli pouze protoze se tam vyskytla spalova angina. A v sobotu uz mela opet kasel. Je tohle jeste vubec normalni? Premyslim ze reknu dr o imunologii ale nechci delat histerku proto se nejprve ptam zde. Dekuji
@jijulka jenze prvni rok. Dcerka chodi od 2 a pul let do skolky a nikdy takhle nemocna nebyla az tento rok. Po te nemoci rika noha usta zacala chytat jakykoliv bacil kterej se ji jen ochomejtne u nosu.
@baraskaska kluk chodil od 22m do soukromý detsky skupiny, sejmul ho první rok ve statni skolce. Nastoupil tam De facto 3m po nestovicich.
Kluk je teda ekzematik a alergik,ale mel ruka noha pusa v říjnu a od to doby jeho stav sileny. Na imuno muzete zajit,ale nejspíš nic nezjisti. Nenasli nic ani na klukovi. Dcera byla prvni skolkovy rok skoro porad doma. Zkuste posilovat imunitu, ale je to dlouhodobé. Muzete davat kvalitní pribiotika, betaglukany a "D",já davam rybi tuk. Nic moc jineho asi vymyslet nejde.
U některých dětí se imunita těžko ovlivňuje. Ty jsi jako dítě byla zdravá nebo také více nemocná? Já moc nemocná jako dítě nebyla a můj muž víc. Náš syn chodí od září do školky a ještě nemocný nebyl, z celé jejich skupiny 20 dětí se takto zdravé drží 4 děti. Řekla bych, že funguje otužování a sauna, oboje se u nás praktikuje pravidelně. Stejně tak doma nemáme pretopeno, větráme. Strava těžko říct má rád hodně maliny, jahody, Borůvky, ostružiny a mořské plody, ryby. Teď v zimě mu občas kapku déčko. Zkuste tu saunu a otužovat. Bohužel co vidím ve školce tak má většina dětí zbytečně teplé oblečení a jsou z toho celé zpocené, rudé...
@baraskaska u nas stejne, dcera chodi tak 14 dni a pak 14 dni doma a uz se tomu ani nedivim (kdyz tam slysim a vidim ty chrchlajici a usoplene deti), jsem jeste doma s mladsi, tak to moc neresim, ale od zari nastupuju do prace, tak sem zvedava...jinak se snazim doma nepretapet, hodne ovoce, zeleniny, kazdy den venku a ted jsem koupila rybi olej lysi, tak uvidime, zda to nejak pomuze....
@karla2015 u malých dětí se začíná s nižší teplotou saunování a i s kratším pobytem než u dospělého. I voda na ochlazování nemá být úplně ledová, spíš vlazna, ale to je o zvyku dítěte a nechladí se hlava . Procedura se opakuje max 2x. Příklad našemu budou tři a jde tedy na pět minut, potom ochlazení také minimálně pět minut, chvilku oddych a znovu sauna 5min, ochlazení, odpočinek a domů.
@baraskaska Malý zatím do školky nechodí, za to nám sem bacily tahaly pořád neteře. Začala jsem dávat probiotika a kapky Lichořeřišnice větší od Naděje. Denně se mnou jí jablko. Od té doby měl jen lehkou rýmu, zatímco neteře tu lezly s laryngitidou a angínou. Za nás to zatím výsledek má, jak moc to bude stačit pak ve školce, těžko říct..
Doporučuji imunologii a určitě ORL ať skoukne nosní mandli.
První rok byla holka doma každý týden, byla doma na dvakrát i celý měsíc. Letos je druhý rok a je to tak po 14 dnech, prostě posmrkava pořád, ale ona je alergik a astmatik, imunita totálně v pr... Ale lehce se to zlepšilo po bronchovaxomu
Já dostala pro dcerku od pediatričky Aerius sirup a zlepšilo se to o hodně.Je alergik,ekzematik, pořád posmrkávala a pokašlávala,ale jinak byla zdravá,žádná viroza nebo nemoc. Od září chodí druhým rokem do školky a je to o hodně lepší,byla doma jen jednou v říjnu,od té doby je klid. Dostává vitamíny-rybí tuk v tabletách(+ryby doma nebo ve školce), cucavé vitamíny, vitamín C-vše denně,když už jde do tuhého tak nasazuji Kalobu kapky a tato kombinace zabírá. Na orl jsme byli,doporučuje je dát časem pryč-nedám, podle mě to nemá smysl, já jsem taky alergik,pořád mám ucpaný nos,nosní mandle mám v pořádku, nejsou vyndané, nebudu tím dcerku trápit.
Dekuji vsem za rady, nakonec zatim jsem s dr poresila jen tu starsi pry jednoznacne nejdriv orl. Je pravda ze mi nekdy prijde nahluchla a dycha vic pusou takze by to mohli byt i mandle, ale to uz snad zjistim. Jinak jsem objednala rybi tuk. Doma mame acerolu to je pry jeste lepsi nez synteticke cecko a lichorerisnici koupim od nadeje ta je kvalitnejsi. Dostavala i betaglukan ale bez uspechu.
podle me to normální je, kluk prvni rok ce skolce chodil prumerne na 2-3 dny v mesici, zbytek byl nemocny + jsem vzdy drzela dlouhou rekonvalescenci. Zadny testy jsme nedelali, vyrostl z toho.