Impetigo? Za jak dlouho se to začne zlepšovat?

adelie13
14. zář 2021

Hezký večer, byli jsme dnes s malým (16m) u dr., že to vypadá na impetigo a máme Framykoin. Má někdo zkušenost, za jak dlouho se to začalo zlepšovat? Zatím to vypadá hrozně 🥺. A vůbec, když jsem se dívala na obrázky impetiga u dětí, tak mi to příjde jiný..

mamikry
14. zář 2021

@adelie13 Myslim, ze u nas bylo tak do tydne vyhojene od stroupku a nejakou dobu pak jeste mizel cerveny flicek.

cherie24
14. zář 2021

@adelie13 u nás to vypadalo stejně. Udělalo se nám to po prodělání kovidu. Akorát, že já i dcera jsme to měly po obličeji a dost to bolelo, to byla fakt jobovka. A já jsem alergická snad na všechny antibiotické masti, takže po 3 předepsaných mastech, po kterých to bylo ještě horší, jsem to léčila alternativně a malá na to dostala antibiotika vnější i vnitřní, neboť to chytila ode mě a to jsem si rány hned, jak mě to místo začalo bolet , mazala těmi zelenými strupy, abych nebyla infekční. Stejně jsem to na ní přenesla. 🙄 Ale vzhledem k tomu, že jsem to u sebe nepřeléčila, tak jsem měla za měsíc druhou vlnu, fakt pecka to byla. 🤦

adelie13
autor
14. zář 2021

@cherie24 ty jo 🙏🏻🥺 no ke fakt, ze maly mel pred mesicem nejakou virozu silenou, bolaky v puse a nachlazeni, tak treba to nejak souvisi a treba to byl covid 🙉 kdo vi. Kazdopadne dekuji za odpoved.

cherie24
14. zář 2021

@adelie13 tak ono to způsobují bakterie, které běžně žijí na kůži a nic nedělají. Ale jakmile dostanou příležitost a dojde k oslabení imunity, tak se chopí příležitosti. V té druhé vlně už jsem pak šla i k doktorovi, neboť ty předchozí masti mi psali kvůli pandemii přes smsky. 🤦 A když už jsem podruhé za měsíc vypadala, že mám lepru, tak jsme si vyžádala návštěvu a ptala se i na celková antibiotika. Dcerce jsem to začala ihned mazat framykoinem, té se to zhojilo do týdne a udělal se jí naštěstí pak už jen jeden na tváři, asi jsme to včas podchytili u ní. Já ale byla olezlá v té druhé vlně i po těle. Zabrala pak ta mast předepsaná na 4.pokus 🙏 Chce to fakt mazat poctivě a antibiotiky, jinak se toho člověk nezbaví. 🙄

herminka
15. zář 2021

Syn měl impetigo loni touto dobou, já jsem po několika dnech volala známé doktorce, jestli je normální, že se to nelepší, a říkala, že ano. Začalo se to zlepšovat tuším až po týdnu mazání.

adelie13
autor
15. zář 2021

@herminka děkuji 🙂 tak snad🙏🏻.