Ahoj maminky,moje dcerka zacla letos poprve navstevovat materskou skolku.Nekterym detem se objedvila vyrazka kolem ust,s ostatnima maminkama jsem si vsimly ze se to postupne objevuje i dalsim.Ve skolce vznikla fáma,ze jde o spalovou infekci,tu ale zadne s ditek s vyrazkou nemelo.Kdyz se to objevilo u nasi male,sla jsem hned k lekari.Prvni pupinky vyskakaly kolem pusinky,pak i na zapesti a postuovalo to az k loketnim jamka.Me se udelal o par dni pozdeji puchyrek nality tekutinou pod okem,ze zacatku to vypadalo jako akne...Detsky nam sdelil ze jde o impetigo,dostala atb mast Fucidin,natirat alpou aby zasychaly puchyre,zvysena hygiena,menit pradlo,prat na vysoke teploty,dezinfekce hracek,zakaz do skolky samozrejmne..I pres tohle vsechno se nam to docela siri ,dostal to i syn,ma roku a pul,udelalo se mu to jako prve dceri,kolem rtiku.Take uz to ma v trislech a na pindikovi a kolem prdelky.Je to i na pohled jine nez bezna dermatitida plenkova.Jake mate zkusenosti s touto infekci nemoci,co vam zabralo a jak jste dodrzovaly zvysenou hygienu??Mam na mysli jesteli jste praly hned kazdy kus obleceni co melo dite na sobe,nebo pyzamo po jednom spani,povleceni po jednom spani atd..Dekuji za Vas cas
@petasa já mívám impetigo zcela běžně. Pokud několik týdnů nepouziju kortiko-atb mast, tak se mi vždy udělá. Myslím, ze to mám v sobě..něco jako opar. Puchyrek vždy setru lihem, abych si ho pak třeba omylem neseskrabla a neroznesla si to a namazu atb. Roznasi se to dotykem, tou tekutinou, co je v puchyrku. Je to o citlivosti, děti to nikdy nedostaly i když spíme v jedné posteli. Moje máma to ode mě občas dostane a to spolu nebydlime..
@anushka111 Prave ze me tam dr.poslal at reknuaby vymenily vechny rucniky apod.ale nektere mamky tam deti daji kdyz maj par pupinku a potom se to prave takto rozleze.Uz to melo par deti z vetsi tridy a obcas byvaji spojene s nasima takze sve rucniky si s sebou do druhe tridy urcite neberou a zajima me kam se tedy utiraji kdz si myji ruce...asi tusim spravne ze do rucniku tech nasich deti u kterych zrovna ve tride jsou..
Malý měl jeden pupínek, dostali jsme mastičku, ale žádná speciální opatření s praním prádla jsem myslím nedělala, už je to docela dávno. Do školky ještě nechodil.
Tak to se přiznám, že nevím co dál. Pokud jste na to školku upozornila a nic by s tím nedělali a přitom by se to dál šířilo, tak to pak tedy zřejmě řešit přes hygienu.Přeju hodně štěstí a vstřícné vedení 😉
Už je to dávno, takže na hygienu kolem toho si nepamatuji,ale především jde o to, jaký stupeň má váš syn, myslím že jsou tři a my na ten třetí dostaly antibiotika. Zašla bych tedy znovu s malým k lékaři. Jinak imeptigo může být stejně ošklivé jako třeba angína a je třeba nechat děti doma - právě kvůli tomu že se snadno a rychle přenáší. Pokud se to tedy ve školce takto šíří, řešila bych to s vedením, ať všechny nemocné odešlou domů a vrací se jen se zprávou od lékaře, že jsou již zdraví a neinfekční.