Dobrý den, je tu někdo, komu se narodilo hypotrofické miminko?
Reálně mi tato situace hrozí....
Jaká byla následná péče, komplikace..... Jak jste to zvládli?
A já měla dojem, že 2,5kg je úplně v pohodě. Netěř měla 57 cm a 4,7 kg, také se to řešilo u doktorů. Buďte ráda za 3 zdravé holky a 60 kg 🙂 . Děkuji
Během všech třech těhotenství jsem podstupovala vyšetření kvůli hypotrofii plodu a narodily se mi tři hypotrofické holcicky. 🙂 U prostřední tehdy usoudili, že cvaliky zkrátka rodit nebudu - vzhledem k mé konstituci a nechali nás se rozrodit spontánně. První a poslední jsou vyvolávané porody a bohužel skončily sekcí. U poslední byly obavy oprávněné; měla poloviční placentu oproti běžným hodnotám, proto špatně přibírala a měla špatné ozvy, během vyvolávání došlo k hypoxii. Nejnižší její váha byla 2,2 kg a v necelých 9 m měla 5,6 kg. Taky jsme byly na utz bříška, má navíc reflux. Jinak je aktivní, zdravá holčička. S nejstarší máme za sebou taky kolečko: endokrinologie, antropologie, imunologie, kardologie apod. V 9 letech má 22 kg a 125 cm. Prostřední 3,5 roku 11,5 kg a 92 cm. To, že je miminko hypotrofické, ještě nic neznamená, spíš jde o to, ve kterém jste týdnu a jak moc malinké je, zda jsou pro to i jiné důvody (jako třeba špatná funkce placenty), než jen drobné postavy rodičů. Názory lékařů se taky různí a na vyšetření většinou posílají pro klid svůj i rodičů, nemusí to znamenat nutné riziko. Tak hodně štěstí a ať jste zdraví. 🙂
Děkuji 🙂
41+1 a 2,8kg...v motorickem vyvoji trochu pozadu(lezeni v 10m,chůze az v 16m) a srozumitelna rec az pred 4.narozeninami.ale jinak zdravé,sikovne a chytré dite.treba na cviceni v sokole je jeden z nejlepších co se tyce lezeni pres překážky atd.vse se dozene.kamaradka mela dite 1kg a to je blby ale tyhle mensi hypertrofove se srovnaji...
Děkuji, doufám, že to i nás bude dobré. Nedonošenost je problém... :(
@tinaponik Ano, nase prvni dcrera. Ve 40+5, 46 cm a 2,5 kg. Byla a je zcela v poradku, je jen drobna po mne. Nez to lekari pochopili, zabralo to rok litani po vsech certech. Dnes jsou ji 4, meri 92 cm a vazi 13,1 kg. A uplne v pohode, sikovna, hbita a bystra holcina. Psychomotoricky vyvoj mela vzdy uplne ukazkovy, po neurologicke strance zcela v poradku, hormony take ok... Proste je jen mala. Druha dcera je celkem akorat dle tabulek, je somatypem po manzelovi. Ve dvou a ctvrt roce ma 86 cm a 13 kg. Treti dcera mela 48 cm a 3,0 kg a ted ve ctyrech mesicich presne kopiruje krivku te prvni. Ma rovnych 5 kg a 59 cm. Ma i stejne obvody hlavy a hrudnicku. Uz to nikdo neresi, ale u te prvni jsem si fakt prosla peklem, nez kauzu lekari uzavreli s tim, ze genetika. Ja mam 160 cm a vdavala jsem se s 52 kg. Ted mam po trech detech a 4 mesice od posledniho porodu 60 kg a pujde to jeste zas dolu.