Hypothyreoza u novorozeněte

pernikari
15. říj 2016

Dobrý den, narodil se mi chlapeček a z novorozeneckého screeningu mu zjistili kogenitální hypothyreozu od osmého dne po narození je na euthyroxu a smiřujeme se s tím že ho bude brát po celý život. Nicméně hledám maminky které mají stejné onemocněn u miminek a ráda bych věděla jak to měli s vývojem náš Honzík má pět měsíců a podle pediatričky je šikovný a zcela zdraví jen je to vše asi v mé hlavě a v noci se stále budím strachy o Honzíka... 😒

nuggett
15. říj 2016

Myslím že máte "štěstí" že se na to přišlo brzo...nebála bych se o jeho vývoj pokud je hlidany lékaři a bere léky tak bude určitě vše v pořádku 😊💗 určitě chodíte na odběry a tam mu dávky upraví podle výsledků.

sonja01
15. říj 2016

@pernikari Synovi na hypothyreózu přišli také v porodnici. Nyní má 2,5 roku, má 98cm a 15,5kg. Ze začátku byly odběry celkem časté, někde i každé dva měsíce, teď chodíme jednou za půl roku a léky bere ve stejné výši ustáleně asi něco přes rok. Pokud by Vás něco více zajímalo, klidně piště do SZ.
Jinak nikdo z rodiny problémy se štítnou žlázou nemá.Co jsem se dočetla, je toto onemocnění častější u chlapců.
Můžu Vás ještě uklidnit, že není nezbytné, že bude brát léky celý život, mám známého, který byl na tom stejně a léky bral jen do puberty, pak se hormony postaraly o své, je to vysoký statný muž s vysokou školou 🙂

pernikari
autor
20. říj 2016

Holky moc vám, děkuju slyším to od přátel i od doktorů, jen jsem to potřebovala slyšet od někoho kdo tím prošel🙂 moc mi v tom pomáháté děkuji 🙂...náš malej nemá prý žlázu vůbec tak nevímjestli je možné, že se to časem upraví jistě bych byla moc ráda, hlavně pro něj by to bylo v životě pohodlnější, ale prášek ráno je pro nás ted stejná samozřejmost jako si vyčistit zuby 🙂 jen pořád hlídám jeho růst a vývoj věnuju se mu o to víc 🙂

sonja01
20. říj 2016

@pernikari To jsem si také říkala, jeden prášek ráno a nikdo nic nepozná 🙂 Držím pěsti 🙂

pernikari
autor
21. říj 2016

a jak to u vás těd vypadá z vývojem je nějaký rozdíl od dětí co nemají hypothyreozu? 🙂

sonja01
21. říj 2016

@pernikari Vůbec žádný, Jen se mu nechce mluvit, ale teď se to celkem lepší, má 10 nových slov za měsíc - logopedka říkala, že to souviset nemusí, že kluci jsou v mluvení línější. Je velký, šikovný, bez plen.

pernikari
autor
21. říj 2016

to je super 🙂 jsem moc ráda určitě je to velkej šikula 🙂 🙂 🙂 a na to mluvení má dost času ...chtěla jsem se ještě zeptat máte štítnou žlázu ale bez funkce nebo se mu vůbec nevyvinula? a jak jste na tom s příštitnýma tělískama ty máte?

sonja01
22. říj 2016

Štítnou žlázu i příštítná tělíska má. Jen hypofunkce.