Hypertonické dítě - máte zkušenost?

krakorinka
22. led 2014

Ahoj 🙂 Mam doma dvojcatka (5m) a jeden z nich je tezce hypertonicky. Snazila jsem se najit vice informaci, ale mnoho jsem se nedozvedela, proto bych rada pozadala o zkusenost. Podarilo se vam hypertonii (i tezkou) rozcvicit nebo maji vase deti nejake nasledky. A jake? Neurolozka me docela vydesila, ale nerekla mi, co nam hrozi. Cvicime Vojtovku, klubickujeme, zkratka co se da... Diky moc

dadushe
22. led 2014

@krakorinka U nás bylo to samé diagnostikované v 3 měsíci. Co vím, tak podstatou všeho je uvolňovat a navozovat klídek a pohodičku🙂 Moc mi pomohlo chování a nošení podle Evy Kiedroňové, abych zbytečně ten hypertonus nepodporovala. Potom pomáhá časté koupání (jestli je dítko vodníček), krásně se tam uvolní. Vojtovku jsme cvičili taky a pomalu ale jistě se to znormalizovalo. Začala roztahovat pěstičky, uvolňovat svalíky (které byly zvlášť na pravé - dominantní straně de facto neustále v jakési "křeči") Díky tomu měla i pomalejší pohybový vývoj. Hlavně všechno pomalu a jemně, nenechávat dítko vyřvat a stresovat🙂 Ono je to nepříjemné, hlavně kvůli zvýšené dráždivosti, nespavosti a kolikám, co si budeme povídat, pokud u vás ty koliky jsou, je dobré je řešit, protože ten hypertonus zhoršují. Nám pomohly jako jediné kapky Biogaia (a to jsme fakt vyzkoušeli snad všechno). Je to běh na dlouhou trať, my se s tím potýkali rok, poctivě cvičili, teď je malá úplně OK a nikdo by to nepoznal🙂 Držím palce 😉

krakorinka
autor
25. led 2014

Dekuji moc za rady. Malej je jednim z dvojcat a koliky meli oba silene. Zkusila jsem opravdu vsechno, vcetne Biogaia, ale nakonec to zmizelo uderem 3-tiho mesice samo. Maleho opecovavam, jak to jde, aby opravdu byl v klidu, nerval. Jen pri te Vojtovce teda dovede delat psi kusy. Prave jsem si rikala, jestli to tim jeste nezhorsujeme. Tak jsem rada za zkusenost, ze se to podarilo nekomu rozcvicit 🙂))