Hyperaktivní dítě s ADHD, máte někdo?

lansi83
15. kvě 2017

Ahoj maminky, můj syn 25 měs. je hodně živé dítě. Chvíli neposedi, pořád je v pohybu. Na nic se nevydrží soustředit, max. pár vteřin, pak to odhodí a bere si něco jiného. Neposlechne, ať mu řeknu cokoliv. Jak není po jeho, tak dostane hrozný vztek. Mlátí kolem sebe věcmi, ubližuje i sám sobě nebo i mě. Od malička je brany

luska__
15. kvě 2017

Moje nevl.ségra má chlapečka 11/2015 nar. ve 33+0 ,který má diagnostikovaný ADHD už asi od 10měs. Prý to bývá u dětí předčasně narozených. A ona má můj obdiv, on je tedy chudák na zabití. Snažím se ho brát,že je osobnost, ale stačí mi návštěva 2h a jsem hotová.
Má chůvu, různé aktivity, ale nespí, nejí, zlobí, nemluví.. Já bych se složila..

lansi83
autor
15. kvě 2017

Od malička je brany jako dráždivé dítě. Narodil se předčasně 36+2 a měl nízkou porodní váhu. 2280g a 44cm. Ma také neurofibromatosu 1.typu a je pozadu s psychomotorickym vývojem. Mám podezření, že je to ADHD. Máte někdo zkušenosti s touto poruchou? Vůbec doma nevíme, jak s ním máme jednat, jak ho vychovávat? Poradite? Na konci května jedeme na neurologii, kam jezdime pravidelně od 4 měs, tak se zeptám tam. Díky za každý názor. 🙂

luska__
15. kvě 2017

@lansi83 myslím si, že Vám toho moc neporadí.. Držím palce

lansi83
autor
15. kvě 2017

Ahoj luska, já jsem taky na složení. A to jsme na to samy, bez tatínka. Ten si ho bere jen na hraní. Bydlime s mrnousem u babičky a nestihame ho ani ve dvou. Hrůza. Je ze mě chodící kostra. Ještě to diagnostikováno nemáme, ale podle příznaků to má. Jak a kdo to tvemu synovci zjistil??

gnozka
15. kvě 2017

Vydrzte na to vyšetření . Takhle se neda radit . Kamarádka ma dceru s ADHD je ji uz 8 . Je více druhu teto "nemoci" takže je to opravdu individuální co se tyče výchovy , postoje k tomu a pod . Chapu ze vas to vyčerpává . Chce to hlavne trpělivost . Jinak ale moje dcera ted nic nema ale taky u ničeho nevydrží . Jednou rukou dava vkladacku do domečku a druhou uz si otáčí knížku a myšlenkou uz je úplne někde jinde . Neřeším to . Proste je takova . Je ji 18 mes .