Ahoj maminky, můj syn 25 měs. je hodně živé dítě. Chvíli neposedi, pořád je v pohybu. Na nic se nevydrží soustředit, max. pár vteřin, pak to odhodí a bere si něco jiného. Neposlechne, ať mu řeknu cokoliv. Jak není po jeho, tak dostane hrozný vztek. Mlátí kolem sebe věcmi, ubližuje i sám sobě nebo i mě. Od malička je brany
Od malička je brany jako dráždivé dítě. Narodil se předčasně 36+2 a měl nízkou porodní váhu. 2280g a 44cm. Ma také neurofibromatosu 1.typu a je pozadu s psychomotorickym vývojem. Mám podezření, že je to ADHD. Máte někdo zkušenosti s touto poruchou? Vůbec doma nevíme, jak s ním máme jednat, jak ho vychovávat? Poradite? Na konci května jedeme na neurologii, kam jezdime pravidelně od 4 měs, tak se zeptám tam. Díky za každý názor. 🙂
Ahoj luska, já jsem taky na složení. A to jsme na to samy, bez tatínka. Ten si ho bere jen na hraní. Bydlime s mrnousem u babičky a nestihame ho ani ve dvou. Hrůza. Je ze mě chodící kostra. Ještě to diagnostikováno nemáme, ale podle příznaků to má. Jak a kdo to tvemu synovci zjistil??
Vydrzte na to vyšetření . Takhle se neda radit . Kamarádka ma dceru s ADHD je ji uz 8 . Je více druhu teto "nemoci" takže je to opravdu individuální co se tyče výchovy , postoje k tomu a pod . Chapu ze vas to vyčerpává . Chce to hlavne trpělivost . Jinak ale moje dcera ted nic nema ale taky u ničeho nevydrží . Jednou rukou dava vkladacku do domečku a druhou uz si otáčí knížku a myšlenkou uz je úplne někde jinde . Neřeším to . Proste je takova . Je ji 18 mes .
Moje nevl.ségra má chlapečka 11/2015 nar. ve 33+0 ,který má diagnostikovaný ADHD už asi od 10měs. Prý to bývá u dětí předčasně narozených. A ona má můj obdiv, on je tedy chudák na zabití. Snažím se ho brát,že je osobnost, ale stačí mi návštěva 2h a jsem hotová.
Má chůvu, různé aktivity, ale nespí, nejí, zlobí, nemluví.. Já bych se složila..