Ahojte.Mate prosim skusenosti s hydrokelou?Mam 2 mes.syna a na varlatach ma boulicku.Dnes sme boli na chirurgii a dr.nam vravel, ze ked sa to samo nevstreba, bude nutne urobit operacny zakrok.Ja len dufam, ze sa to samo vstrebe.
Ahojky, náš Tomík má taky vodní kýlu, teda už skoro úplně vstřebanou, naštěstí 😉 Byli jsme v poradně někdy v prosinci, pak v únoru a teď v květnu...vstřebává se pomalu,ale už je skoro pryč, takže na další kontrolu se máme objednat až v roce...
Alicas, chce to čas,mělo by se to vstřebat,jen občas se může stát, že se to částečně vstřebá a pak se to zase nalije 😒 Doufám,že vše bude v pohodě.
ahoj Kubik mel pri narozeni hydrokélu v pravem vajičku a do 3 mesicu se mu to vstrebalo, navic dr.rikala ze se to sleduje do roka a pak az operace kde se ta tekutina odpostí.. mysluim ze je operace velmi predcasna.. 😕
Ahojte, dakujem Vam za Vase odpovede, pomohli ste mi sprijemnit den 🙂
Taky se přidám.Syn to měl asi od 14 dnů po narození.Už si nepamatuju,jak přesně dlouho trvalo,než se mu to vstřebalo.Určitě do 1/2 - 1roku to bylo pryč.Naštěstí operace nebyla nutná a vše se upravilo samo.Dnes mu je 6 let a po hydrokéle není vidu ani slechu... 😅
Takže bych se nebála.Má dostatek času,aby si s tím tělo poradilo samo.
ahoj tak mi ji máme taky a bylo nám řečeno že se asi určitě nevstřebá a budeme muset na operaci, ta se dělá až ve dvou letech pokud se výrazně nezhoršuje.... osobně to nějak neřeším, asi jsem se s tím už smířila 😉 navíc to prý není vážná operace a tak za 3 dny budeme doma takže Alicas bud v pohodě a hlavně se tím nějak nestresuj i kdyby se nevstřebávala.......
ahoj syn ji mel taky a byli jsme na operaci,ona se vstrebala,ale pri namaze nebo behani to zase povolilo.Dr mi doporucila s Danielem na operaci kvuli plodnosti,protoze to varlatko se pohybuje a melo by mit stejnou teplotu coz pri cestovani nema.Operace se nebojte jasne,ze jsem bulela,kdyz mi ho odvezli,ale za momnt byl zpet.Jen to probouzeni z narkozy horo.Dnes je mu deset a po jizve ani pamatka 🙂
Ahoj syn ji má od narození a teď má 3 měsíce. Chtěla jsem se zeptat obvodní lékařka vás někde poslala?Nebo jste si to museli obchodit sami. Mně se totiž zdá že to má zhoršené. A nechci něco zanedbat.
Ahoj holky,chci se zeptat,jak ta hydrokela vlastně vypadá.Včera jsem nahmatala malému u pravého varlátka kuličku,je jakoby srostlá k tomu varlati,může to být hydrokela?Zítra radši zajdu k doktorce.
Ahoj, nám se vodní kýla udělala ve 2 letech. Je to jakoby hustá tekutina u varlátka. Jedna strana pytlíku je větší než ta druhá. Není to rozhodně tvrdý.
@rezicka - radši zajdi k doktorce, mohla by to být tříselná kýla a ta je nebezpečná. U vodní kýly nehrozí uskřinutí.
V lednu jdeme s malým na operaci.
ahoj, my měli tuto kýlu a ještě tříselnou k tomu diagnostikovánu taky ve 2 měs..Dozvěděli jsme se to samé, byli 2x v chir. poradně. Malej má 6m, a obě kýly má zatažené. Teda doufám, já nic nevidím, ono to dle dr. nemusí být vidět- jako že tam ta vůle je, ale kýla nevylézá z vaku. Na chíru nemusíme, jen na prevent. prohlídkách v poradně to naše de. zkontroluje, každopádně se s operací nespěchá když to nedělá problémy. Chirurg mi vysvětli, že u takhle malých kojenců se to dost často zatahuje samo, v pozdějším věku už ne. Držíme palečky! 😉