Hydrocefalus u miminka. Vrátí se to do původní velikosti?

hydrocefalus
25. říj 2022

Dobrý den, chtela jsem se optat, narodilo se nam miminko v 35 tt, kdy v 33 tt zjistili ze ma hydrocefalus, maly je v motole, musim rict ze je tam spickova pece, zatim mu odsali tekutinu a cekaji jak se to bude chovat, zda pristoupi k shuntu nebo ne..jinak je stabilizovany, v poradku..chtela jsem se optat, ma zvetsenou hlavicku hlavne celicko..jak to tam tlacilo..vubec nevim jestli to pak jakoby se vrati do puvodni velikosti nebo mu to zustane? Vim ze to je asi malickost oproti tomu nejdůležitějšímu, aby po mentalni a pohybove strance byl v poradku..ale zajima me to…dekuji moc.

marcicek84
25. říj 2022

@hydrocefalus zeptej se primo u zdroje,tedy v Motole

rozitta
25. říj 2022

Ahojky, je mi moc líto, co prožíváš 😢 my jsme měli podezření na hydrocefalus, tak se do tebe malinko dokážu vžít. Se synem chodila do MŠ holčička s hydrocefalem. Má vypouklejší čelo než jiné děti. Ale není to žádná zrůda. Vypadá trochu jinak ale ne zas o moc. Teď už chodí do první třídy, má asistenku. Je hodně snaživá, ve škole se jí líbí. A děti ji mají rády. Je milá a hodná, taková čistá dušička. Její diagnóza ji nelimituje, dělá vše co ostatní děti. Držím pěsti ✊✊