Hospitalizace s dítětem ve FN Motol, máte zkušenost?

tomikjoejoe
9. bře 2017

Maminky, máte někdo zkušenosti s hopistalizací ve FN Motol po vyndání nosní mandle? Syna to teď čeká a mě tam čeká pobyt s ním. Termínově to vychází tak, že budu v 7/8 měsící těhotenství, tak bych trošku ráda věděla, do čeho jdu 🙂

lenicka999
9. bře 2017

Myslím, že by to mělo být v pohodě, ale záleží, co potřebuješ konkrétně vědět. Např. nemusí s dítětem hospitalizovat maminku z kapacitních důvodů. Záleží také, kolik je synovi. Také můžou z různých důvodů (chřipkové epidemie a pod.) tvůj pobyt v těhotenství nedoporučit. Pobyt maminky s dítětem navrhuje nemocnice a schvaluje revizní lékař zdravotní pojišťovny. Většinou s tím nemají problém. Také asi budete na pokoji s dalšími dětmi nebo maminkami, pokud nebudete chtít nadstandardní pokoj, jestli takový mají k dispozici. Ten osobně doporučuji, i když si připlatíte, stojí to za to. Člověk má soukromí a nadstandard. Také se personál snad i lépe chová, ale to záleží. 🙂 Stačí?

majovasnazilka
10. bře 2017

Vloni jsem tam byla s dcerou, ale na jiném oddělení, byla jsem v 8. měsíci. Nebyl problém být s dcerou na pokoji, spala jsem na rozkládacím křesle, nic moc pohodlí, ale těch pár nocí se dalo zvládnout.

karlajasmine
10. bře 2017

@lenicka999 Nemusi maminku hospitalizovat, ale nemohou zabranit mamince v tom, tam s ditetem byt, takze si tam maminka klidne muze vzit nafukovaci matraci a nemuzou to zakazat.

lenicka999
10. bře 2017

@karlajasmine Mně se ještě nestalo, že by mě nehospitalizovali, ale když to fakt nejde z kapacitních důvodů, tak je možný celodenní pobyt a na noc jde maminka domů. S tou nafukovací matrací je to trochu extrém, která z nás by to udělala?

evavit
10. bře 2017

@tomikjoejoe ahoj uz jsem byla.se synem dvakrat na odd kojenci,pak chururgicka jipka a pak odd chirurgie.Byli jsme tam v prosunci to mu byli fca mesice.Spi se tam jak je psano viz vyse na rozkládacím kresle,ledbici a mikrovlnku plus nadobi mas k dispozici v kuchynce ja chodila jen na obedy a brala jsem si i veceru to se chodi do zavodky daj ti na to takovy listecek.A na snidane jsem nechodila ale mas na to narok.Na pokoji telka a socialka s druhym pokojem dohromady Na jipce nesmis byt ale maj tam jeden pokoj a nam to vyslo pac na ubytovne pro kojici nebylo misto nastesti.Ale muzes byt i na te ubytovne pokud nebudes moct bytna pokoji jakoze snad jo.kdyby byly dotazy rada zodpovim klidne i sz

karlajasmine
10. bře 2017

@lenicka999 tak kdyby byl syn fakt miminko, tak bych to mozna i udelala 🙂 ale u starsiho ditete uz ne no.

tomikjoejoe
autor
10. bře 2017

@lenicka999 stačí 🙂 synovi je aktuálně 14 měsíců, v době operace bude cca o 2 měsíce starší, takže pokud mě s ním nepřijmou, nejde ani na operaci, nadstandart bych také brala, tak snad bude volný 🙂

tomikjoejoe
autor
10. bře 2017

@lenicka999 já asi ano, bydlíme v Plzni a každý den dojíždět, by mi dalo dost zabrat, už ťeď mám rizikové těhotenství, navíc malý se už tak bojí "bílých plášťů", že není možné ani aby ho sestřička podržela než obleču staršího sourozence, o Vánocích byl na JIP v Plzni a strašně se sám bál, já tam chodit nemohla kvůli zánětu dutin a následnou hospitalizaci si s ním odbyla babička, protože mě tam s horečkou nepustili, takže sám do nemocnice už dokud nebude o dost starší už ne

lenicka999
10. bře 2017

@tomikjoejoe pokud je syn takhle maličký, automaticky bys měla být hospitalizovaná s ním, asi bych se na tvém místě v nemocnici na konkrétním oddělení informovala předem, abys byla klidnější už dopředu a informativně bych se zeptala i na nadstandard

lenicka999
10. bře 2017

@tomikjoejoe v tomto případě to chápu, já bych malé dítě nikdy nenechala samotné v nemocnici, když jsou dnes možnosti se s ním hospitalizovat. Když mi byl jeden rok, byla jsem sama hospitalizovaná pro alergii a pamatuji si, jak jsem tam hrozně brečela zavřená v postýlce, plná bezmoci. Jenže tenkrát to prostě jinak nešlo. Syn byl 2009 v HK po těžké autonehodě a bylo mu 13 a taky jsme se tam střídali. Kdo mohl, byl s ním. Personál byl super. Je jedno, kdo z rodiny tam je, důležité je pro dítě, že ho tam rodina nenechala samotné. Když měla dcera ve 4. třídě zápal plic, tak jsem s ní byla v nem. a na nadstandardu a vše si pamatuje intenzivněji než já. A bolest, kterou dětem 'páchají' doktoři a sestry je pro ně mnohem snesitelnější, když mají vedle sebe někoho z rodiny.