Ahoj maminky, máte zkušenost s opětovnou žloutenkou? Malé je 13 dní, měla novorozeneckou žloutenku a tak jsme byli v porodnici o dva dny déle na svícení, nakonec nás propustili s hodnotou asi 240. Doma vše ok, dnes se ale pediatře moc nezdálo jak je žlutá, tak nás poslala na odběry a už si nás tu nechali, bilirubin 420 😢 mám strach o malou, zda to nemůže mít nějaké následky takhle vysoká hodnota. Je na světle, svítí na ní lampa, i zespod destička, co myslíte, jak rychle to může klesat? Vím, že její zdraví je nejpřednější, ale doma na mě čeká 2-leťák a je mi strašně úzko a smutno 😢
Tak si vzpomínám, že u dcerky to bylo skoro stejné, jak u vás...také nás poslali domů z porodnice s tím, že byla žlutá, ale říkali, že stačí dávat na světlo doma, k oknu, a že by se to mělo srovnat. Žlutá byla stále, a zdálo se mi, že i více. Musím ale říct, že se to srovnalo samo....a bez následků:o) Pokud chceš uklidnit, tak svůj dotaz můžeš směrovat třeba i do odborné poradny tady na MK, přímo dětské lékařce https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/detsky-...
Následky nebude mít , ať ti druhý dítě pohlída otec pokud se bude dařit tak i 100 za den ale muselo by se fakt hodně dařit. Držím palce