Horečky a změna chování. Máte zkušenost?

ladyhacek
17. dub 2021

Horečky a změna chování
????
Máte někdo zkušenost, že by se po vysokých horečkách dítě "změnilo"
První noc když měl přes 39, brčel, klepal se a ukazoval do rohu a byl strachy bez sebe, že je tam čert. Myslela jsem že se mu zdál zlý sen nebo "halucinaceů z horečky
Horečky už dávno pominuly, ale občas zase, že vidí čerta nebo ducha a odmítá jít sám je do vedlejší místnosti a chce nosit.
Je tady samozřejmě možnost, že to už jen "hraje". že se mu líbí pozornost, ale tu samou panickou hrůzu jako měl tu první noc měl i když viděl pavouka > dřív to nebývalo.
Spával celou noc, jen sem tam se občas vzbudil, ted je noční buzení častější a vyžaduje mě více.
Nevím jak mu pomoc.
Říkáme, že nic nevidíme, nebo že jsem ho poslai pryč, starší syn občas máchá rukama, že ho zněškodní 🙂 ale Damík kdykoliv "něco " vidí běží ke mě a pevně mě drží.
Nevím jak reagovat. Starší měl podobný strach ze štěkotu psů co jsou slyšet od souseda v koupelně, ale to bylo "slyšitelný" tohle je pro nás "nic"
Nechci to jen přejít, ale na druhou stranu ho v tom nechci podporovat.
Zkoušeli jsme, že čert je hodný a že ho přišel pozdravit. Ale nic. Občas je to jen malinko a chce pochovat, ale občas je vidět, že se opravdu bojí a reakce na toho pavouka, mě opravdu dostala, jak se klepal a hned brečel a měl paniku v očích, opravdu paniku, Druhý den odmítal i chodit kolem místa kde toho pavouka viděl

P.S. horečky 39,3 měl 1,5 dne kdy jsem dávali po 3h nurofen/panadol, od horeček je to už 14 dní
Sny má 2,5 roku

Děkuji

levandule_k
17. dub 2021

Jedno z vysvětlení může být, že měl halucinace z horečky a teď to zkouší, nicméně u 2,5 letého dítě je naprosto normální, že chce být s rodiči, když není zcela fit. Pak je vysvětlení poněkud esoterické, skutečně tam mohl vidět nějakou zlou entitu, kterou vidí jen určití jedinci. Už jsem slyšela, jak malé dítě mávalo do rohu té "paní", kde "nikdo nebyl". Je tady i vlákno s duchařskými příběhy, pokud jsi absolutně racionalistická, tak si ho přečti, protože dle toho vlákna má dost uživatelek, celkem zajímavé zážitky, které prostě standardně rozumově nevysvětlíš. https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/ducharske-pribehy-mate-nektera-nevysvetlitelny-zazitek/?page=16#post-80788159

PS. Já bych synovi věřila, že vidí něco zlého, i i když mě tady můžou někteří považovat za toto přiznání absolutní pako.

ladyhacek
autor
17. dub 2021

@levandule_k děkuji, ano i tato možnost mě napadla. Ne hned poprvé, ale když to říkal opakovaně.

drakenn
18. dub 2021

Promiň ale spíš se synem?

ladyhacek
autor
18. dub 2021

@drakenn pokud to potřebuje tak ano, jinak kluci mají svůj pokoj. Občas spíme spolu v obýváku a děláme si fajn večer
Pokud mě chce u sebe spím s ním. Jinak když usne a spí jsem v ložnici. Doteď nebyl problém a spal celou noc sám ve své posteli