Holky poradte, dcera ma od nedelni noci (38st) teplotu, mela v nedeli v noci, pres den byla ok, pondeli vecer mirne zvysena, a v utery odpo, vecer a v noci 39. Davala jsem cipky i sirup nastrdacku, dnes u dr crp 24 ale jedna hodnota nevim ceho se blizila bakterialni. Dala ji zinnat atb, ale mne se moc nechce ji je nasadit, kdyz to vypada na viroveho puvodu. Co myslite? Abych zas neco nepodcenila...
Přesně, proč teda chodíš k doktorce, když stejně neposloucháš její rady? Doktorka studovala několik let, myslíš, že je blbá a líp ti poradí matky na netu?
My jsme nedavno dostali na pohotovosti antibiotika na strevni chripku (pry angina a zvraceni z toho). Nedalo nam to, pockali jsme do pondelka, detska doktorka rekla at pockame a do dvou dnu bylo po teplotach. A bohuzel to chytli dalsi prislusnici rodiny, takze virovy puvod jasny. Tak to jen pro rozsireni obzoru 🙂
Ještě mě tak napadlo...co tak změnit lékaře? Ne proto,že by byl špatný,ale pokud budeš takhle pokaždé zpochybňovat jeho rozhodnutí tak se z toho zblázníš...
@lolajda pokud se tak zuby nehty branis atb., kup lichorerisnici, udajne to je prirodni atb a ma sirokospektrarni ucinek. A krom horecky ma i nejake jine priznaky?
Dr.je dr.a mela by vedet, co dela. Z druhe strany dr.rady davaji atb i kdyz neni treba. Ale pises, ze delala nejake vysetreni, tak snad se rozhodla na zaklade toho vysetreni, ze da atb a ne jen preventivne
No praveze kdyz jsem ji rekla jestli mam virozu hned ATB tak moc přesvědčivě to nekomentovala, rekla, ze muzu teda jeste počkat a uvidim jak na tom bude, a jeste donest moc. Dr.daji ATB kolikrát ikdyz neni potřeba, to je znama vec a ja uz jsem se několikrát s doktory tak spalila, Ze uz zapojuju i svuj mozek, nez neco.. uz rozhodne nevěřím bezmezně, co rekne doktor.
CRP 24 je docela málo, myslela jsem, že ATB se nasazují na infekci, až od CRP 40. Jestli máš pochybnosti, tak ještě vyčkej a nedávejte ATB, ono si tělo s tím stejně poradí samo i bez ATB, akorát to třeba bude trvat déle.
@swetlusska : jenomže CRP je jenom pomocná metoda, která doplňuje celkové vyšetření pacienta. Neléčíme laboratorní hodnotu 😉
Nezlobte se, ale ptát se na takovou otázku na modrém konikovi je mazec. Tu situaci nějak lékař vyhodnotil . Pokud mu nevěříte , tak se ridte svým instinktem . Vy jste s dítětem a vidíte jak se cítí . Evidentně nevěříte ani sobě ani lékařům . To ale rozhodne dítěti nepomáhá . takze pokud si nejste jistá tak ty atb nasaďte protože lékař je přeci jen odbornější v tomto ohledu než vy . Teploty má ditko už celkem dlouho .
@lolajda : prostě lékař zhodnotí stav pacienta+pomocná vyšetření a nějak se rozhodne. Zde se lékař rozhodl nasadit ATB. Nevím, proč o tom polemizuješ zde, kde nikdo nemůže řádně poradit, protože to dítě nevidí, ale neradíš se s tím lékařem, který to dítě vyšetřil. Ptala bych se po důvodech nasazení antibiotik ...
Rozmezí hodnot CRP od 8 do 30 jednotek je označováno jako takzvaná šedá zóna, kdy nelze jednoznačně odlišit původce choroby. Vzhledem k horečkám, věku dítěte a ostatním symptomům se lékař rozhodl napsat ATB.
Pokud si myslíte, že víte více než lékař, tak ATB nedávejte. A proč jste vůbec k lékaři šla? Nebo si myslíte, že my - když jsme vaše dítě nikdy neviděli - víme více než dětský lékař??? Ach jo.
ježkovy voči...nojo, lékař je pán bůh....
neporadim, ale neodsuzuju tě za to, že se o tomhle deš radit na koně. je v pořádku, že přemejšlíš o krokách pediatra a hledáš další info. ale asi ses měla o tom pobavit víc rovnou s ním. nicméně podle toho, co píšeš, vypadá to na preventivní podání atb, čemuž úplně nefandim.
dobrý přírodní atb je třeba taky česnek a další... česnek se dá koupit i v tabletách btw...tak třeba zkus něco takovýho a počkej na vývoj.
jinak taky je docela dobrý horečku co nejvíc nesrážet, aby si tělo s tou sračkou poradilo samo. kdybys nesrážela, dost možná, že by to všecko už bylo pryč a nemusela jsi tady tohle řešit.
@lolajda a jak je stara? Ma uz vsechny zoubky? Nemuzou ji ted rust?
Co se tyce lichorerisnice, doporucuje se tinkturu, do trochy vody se naleje tato tinkura a necha chvili odlezet, aby vyprchal alkohol a vypit. Pak je i tbl podoba, ktera je vhodna nejdrive od 3 let z duvodu polykani.
Lichorerisnici tinkturu bud teda nechat odstat nebo dat do tepleho caje.
Davka je 1 kapka na 1kg vahy rozdeleno do 3 davek denne.
Nektere komenty me tu fakt bavi.Ta bezmezna duvera.No jo,papir a skola udela z cloveka Boha.
Hele ja mam papir ze jsem aranzerka a neumim ani ustrihnout rovne ctverec..😁
Ale zkus si najit i clanek Leciva sila horecky a pouvazovat nad tim.☺
Pokud bych lékaři svého dítěte nedůvěřovala tak mu najdu jiného...rozhodně bych nasazení ATB "nekonzultovala" s laiky....a pokud mám pochybnosti tak se zeptám přímo lékaře....mě zas baví ta důvěra v sociální sítě...
@caverina to neni duvera v socialni site.Myslim,ze inteligentni clovek proste uvazuje z sirsiho hlediska.
Synova lekarka je mila,vysla mi vstric a vazim si ji ale je proste naucena lecit lekama.Ja vim ze to casto/vetsinou neni potreba a zkusenosti mam sve.Dokud nejsou jednoznacne vysledky krve tak proste nebudu cpat atb ktere tu imunitu narusi..Ale pokud clovek sbira informace i ze zkusenosti matek,muze spoustu veci vylecit bez chemie a nasledku.Nebo myslis,ze lekari je treba verit vice nez osobni zkusenosti?
Kdyby ses o necem presvedcila sama a lekar ti to vyvracel tak bys sobe neverila?
@caverina proc to porad brat takhle cernobile?Jdu k lekari abych zjistila zavaznost onemocneni a chci znat lecebny plan a domluvit se na nem.Nejdu tam s tim,ze co rekne to udelam.Syn mel problem s ocima a taky jsme se normalne domlouvaly na postupu az lekarka nakonec sama uznala ze v nasem pripade zapadni medicina nefunguje.Jsme dva dospeli lide tak diskutujeme.
Kdyz je crp nizke a prozatim neni jednoznacny duvod brat atb tak bych se domluvila ze zkusim alternativni pristup a prijdem na kontrolu nebo v pripade zhorseni.To prece neni takovy problem ne?
A opravdu s lekarkou problem nemame,na 18m prohlidce jsme se v dobrem rozloucily s tim,ze se uvidime ve 3letech.Donesla jsem jim malou pozornost jako podekovani a taky nejsem osina v zadku.☺
Ano diskutuji s lékařkou...ne s ženskými na koníkovi...to první evidentně zakladatelka neudělala...
@caverina jasne,ja se taky ptala na zkusenosti s tema ocima.Od maminek ktere mely zkusenost jsem se dozvedela par dobrych tipu vcetne kontaktu na homeopatku ktera nam velmi pomohla.
Internet je verejny.Vejde se sem vsechno a ptaji se zde lidi na spoustu uplnych kravin tak proc ne na tohle.
Zakladatelka chce mozna jen podporit ze vyckat je v pohode.Proste chce jen podporu a nebo dalsi tipy-kterych se tady mimochodem taky dockala.☺
@luckylee oko (dítěte) teď řeší známá a na fakultní speciální dětský klinice ji totálně odbyli s tím, že to bude mít na furt a "se stim smiř". a to na vyšetření čekali 3 měsíce...no my se smiřovat nebudem. byli rpostě líný a blbý🙂)))
@caverina ja zase nechápu, proc teda reagujes, kdyz radu nemas. Přečti moje příspěvky a zjistíš ze jsem s dr vse probrala, i jsme se domluvili, ze mam ATB vyzvednout v lekarne a vyčkat a vpripade potreby později nasadit. Nejsem blbka, ktera prijde a neotevre pusu, řešili jsme to, dokonce mne jeste posilala sáčky na moc po jedné pani, takze mým s dr komunikujeme dobre. Kdo chce verit bezmezně lékaři, at věří, ja uz jsem z toho poucena. Ale vim ze takových lidi je mrte, že co rekne dr je svaté.
Tak viděla jí lékařka, ten stav vyhodnotila tak, že to na atb je (neléčíme jen hodnotu CRP, je to jen pomocná metoda). Řešit jste to měla s dr., tady Vám těžko někdo poradí, když to dítě nevidí odborník