Horečka u kojence. Pošlou nás na testy? Jak na to reagovalo vaše dítě?

ennie93
3. led 2021

Dobrý večer maminy,
Synovi jsou dnes 4 měsíce. A je celkem dost plačtivý poslední dobou. 31. Okolo 19. Hod měl horečku 39.7 dala jsem mu ibuprofen a chtěla jet ale do 5 minut bylo po horečce. Druhý den nic třetí den opět večer a stoupla mu teplota na 38.5 a dnes nic krásných 36.7. napadli mě zoubky slintá, všelicos se snaží kousat a strkat do pusy. Občas se kroutí ale to přisuzuji bolení bříška, vyprdí se, vykrká a je mu fajn. Jinak kašel nemá. Možná slabou rýmičku. Jsem prvorodička. Mám v plánu zavolat k jeho Dr. Nechci nic podcenit. Ale teď se dostávám k dotazu. Zdali nás pošlou na testy a popřípadně jak na to reagovalo vaše Mimi?

hojda
3. led 2021

Máš dobrý teploměr? Některé měří dost divoce.

lenkabukov
3. led 2021

@ennie93 náš Miky měl ve 4m též horečku 39,7 a po nurofenu kleslo max na 38,5. Byl zahleněný, rýma, kašel, dostal atb a na test nas neposílali. Závěr byl bronchitida. Pokud je teď bez teploty, tak je to super, jen ho hlídej. Asi bych s ním ani nikam nejezdila, pokud se to nebude opakovat. Furt u Dr máš větší šanci, že něco chytne,kord teď po oslabené imunitě. Ať je už jen dobře 😊

ennie93
autor
3. led 2021

@lenkabukov dobře, moc děkuji. Uvidím tedy zítra. Je i posledni dobou dost náladový ale řekla bych že je to normální.😊😊

ennie93
autor
3. led 2021

@ennie93 Měřila jsem pistolí a i rektálně pro jistotu, a lišilo se jen o 2 stupně. 🤷

hojda
3. led 2021

@ennie93 Dva stupně je sakra rozdíl. Myslíš, asi desetiny stupně, ne?

ennie93
autor
3. led 2021

@hojda Přesně tak, nedopsala jsem, moje chyba 😁

lenkabukov
3. led 2021

@ennie93 samozřejmě,že pokud by se Ti něco nezdálo tak k Dr. Ale nejdříve si raději i zavolej, já na pohotovost volala raději předem,abych věděla, kolik tam je lidí a nečekala v čekárně mezi ostatními s malým miminkem.

merope
3. led 2021

Slyšela jsem, že u malých dětí se dá domluvit na testech jenom s výtěrem z krku. Můj drobek měl výtěr z krku několikrát a vždycky to nějak zvládl. Bohužel teda u nás pokaždé pozitivní (antibiotika) - výtěry se nedělají jenom kvůli covidu, ale je to fajn i kvůli jiným "radostem".

ennie93
autor
4. led 2021

@merope Dobře děkuji. Osobně mi nevadí podstoupit testování na covid. Raději to než něco zanedbat u syna. Jsem ráda teda, že to váš drobek zvládnul v pohodě. Doufám tedy, že se nenajde tedy u něj nějaká "radost" dnes budu volat k Dr. Tak snad to bude v pořádku.

merope
4. led 2021

@ennie93 Držím pěsti. U nás to bylo jednou jenom tak pro jistotu s tím, že doktorka říkala, že jako vše si myslí že je ok - a streptokok a nemohl se ho zbavit. Ale zase teď už rok v pohodě bez nemocí.

ennie93
autor
4. led 2021

@merope děkuji, zítra máme návštěvu. Tak snad to nebude nic hrozného, protože dnes se přidal i průjem