Syn měl od večera horečku 39,4. Dala jsem mu Nurofensirup 1 dávku. Horečka klesla. Mám v davkovani pokračovat aby se mu horečka za pár hodin nevrátila? Nebo stačí dát sirup pouze když mu naměřím horečku? Někoho můj dotaz asi popudí, že jsem úplně blbá, ale malej 25 měsíců nikdy nestonal tak mám strach a nevím jak sirupy fungují. Díky moc za vaše zkušenosti a rady🙂
Teplotu je treba snizovat leky az kdyz namerite min.38st(pozor pri mereni v konecniku je treba odecist pul stupne,tedy az namerite v konecniku 38,5 je to realne 38st)...a stejne leky davat v odstupu min 6h.dobre funguje stridat panadol a nurofen(napr.v 9h panadol,ve 12h nurofen,v 15h panadol,v 18h nurofen...) ale pouze v pripade namereni teploty.nedavala bych preventivne leky, sice teplota treba obcas vyskoci, ale teplota do 38st je pro telo leciva.kdyby byla teplota nad 38st dele nez 3 dny vyrazila bych k dr...a nebojte,poprve to vypada slozite, ale urcite mu bude brzo lepe😉
Děkuji moc🙂
@matkacekatelka
pokud ma dite horecku a je treba ji srazet tak sirup s ucinnou latkou ibuprofen se dava co 6 hodin.muzete kombinovat brufen s paracetamolem co 3h.
Pokud merite v dutinach (ucho nebo zadecek) tak odecist 0.5 stupne od namerene teploty.
A teplotu srazet az ma realne 38,driv ne.
Účinkuje cca 3-4 hodiny, pokud se pak objeví horečka znovu dej zase. K lékaři pokud by nešla srazit, zdál se ti divný nebo se to blížilo 40 nebo to trvalo 3 dny. Musí pít, jíst nemusí.
S těmi léky si dej jen pozor, aby se nepřekročila denní dávka, návod máš na obale.