Horečka u dětí. Máte radu?

lucinkaab
15. pro 2024

zdravím, chci se zeptat zda se s tím někdo setkal, zítra jdu s dcerou k doktorce že z patka na sobotu měla v noci 38,5°C acelou sobotu už kolem 39 když jsem dala nurofen tak ji to vždy se snížili tak 38 ale za hodinu to zas vylitlo. A u toho kašel a furt jen ležela že se jí motala hlava a celý telo, dneska přes den 37-38 hlava už se netočila už zvládla chodit ale jídla moc nejedlá a stěžovala si na bolest bříška a kašel stále. předem děkuji za odpověď

zmrzlinka
15. pro 2024

@lucinkaab a co potřebuješ vědět?Při horečkách je potřeba střídat dvě účinné látky a to Nurofen a Paralen.
Může to být nějaka viróza ,ale když kašle tak klidně zánět průdušek nebo plic .

orangutan123
15. pro 2024

@lucinkaab S dcerkou určitě k doktorce, jak bylo psáno nademnou tak střídat nurofen/panadol, zábaly, u dětí když bylo nejhůř se mi osvědčily octové ponožky, ale ty se moc nedoporučují...Jinak mě se motala hlava a celej svět i když sem ležela, když sem poprvé chytla covid

ladyhacek
16. pro 2024

Nurofen je podhodnoený, pokud jsi dávala na obalu, mohl špatně zabrat.
Když jsou horečky tak střídat po 4hod prášky (v nemocnici mi tenkrát říkali i po 3hod)
Syn bolest a motání hlavy mě u Covidu

palja
16. pro 2024

@lucinkaab může to být cokoliv. A ano, když je dítě nemocné, tak bývají často horečky. Tělo se brání, aktivuje se imunitní systém, jako odpověď organismu je horečka.
Dcera měla virozu, měla takové horečky celý týden, kašel, byla zahleněná, pak se hodně zhoršila a nasedla jí na to angína. Po týdnu jsem myslela že už se zotavuje a šli jsme na kontrolu k dr, dcera měla zvýšenou TT a puchyrky na rukách, začala jí pro změnu 7.nemoc.
Mladší dcera měla taky horečky, ale jen 3 dny, měla pozitivní RS viry.
A děti od kolegyně z práce měly mykoplasmata a zápal plic, musely být v nemocnici.
Teď to prostě řádí všechno. Důležité je dítě sledovat, jít k dr, když se zhorší tak jít na kontrolu, protože k jedné nemoci se může přidat druhá a taky je důležité nepodcenit rekonvalescenci.

patypresdevaty
16. pro 2024

A co máš konkrétně za dotaz? Dcera je evidentně nemocná, má běžné příznaky, nic zvláštního nepopisuješ.
Když se to nebude lepšit, nebo se Ti vyloženě nebude zdát, běž s ní k Dr, jinak prostě léky na horečku, na kašel (dle charakteru)

drtatko4
16. pro 2024

Totéž bylo o víkendu iu nás. Snižovali jsme teplotu (sirup, obklady) a jen odpočívali. Dnes je to už mnohem lepší. Ale stále ještě není úplně fit.

lucinkaab
autor
16. pro 2024

@drtatko4 děkuji všem za odpovědi v těle má začínají zánět CRP má 20, dostala antibiotika a sirup na kašel za 3dny na kontrolu

dejvitka
16. pro 2024

@lucinkaab ono to ted lita vsude a pekna vsehochut, ja jdu s detmi zitra taky, horecky od patku, kasel, bolesti hlavy, tak jsem zvedava s cim odejdeme 🙈. Preji brzke uzdraveni