Horečka u dcery. Jak to udělat v noci?

29. srp 2023

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně péče o 7měsíčni dceru, která má dnes celý den horečky. Aktuálně před cca půl hodinou 39,1. Na srážení horečky dáváme střídavě Nurofen a Paralen. Vždy na cca dvě a půl hodinky léky zaberou a poté začne zase horečka naskakovat zpět.
Jde mi o to, že přes den jsem stále u ní a kontrolují ji např. kvůli febrilním křečem... Jak to ale udělat v noci? Riskli byste si usnout a nařídit si budíka po těch +/- 2,5 hodinách? Moc děkuji za rady.

kristyn86
29. srp 2023

Ja bych zitra radsi mazala k doktorovi,zda se mi jeste mala. Ja si pri velkych horeckach beru ditko k sobe do postele nebo aspon spat ve stejne mistnosti,jestli to jde. Klidne v postylce,jestli mate monitor dechu? Ridim si budika,ale stejne poradne neusnu a spim slabe,furt se budim..

eithelwing
29. srp 2023

Kde je horečka měřena? V případě zadecku se odečítá půl stupeň.
Jak se dcera jeví jinak? Není apatická? Pije/kojí se?
Nemám osobní zkušenost, jak febrilní křeče, ale většinou vznikají prudkým nárůstem teploty, což může vzniknout i tím, že se horečka příliš sráží. Tedy podávat léky opravdu při další horecce nad 38, někdo dává i nad 38,5.
Záleží na celkovém stavu dítěte. Kontrolovat také volnost šíje.
Pokud by se vše zdálo ok, zkusila bych vydržet do zitra na pediatru, ale určitě se nevyspite, malá bude potřebovat vaši kontrolu.

exbordelar
29. srp 2023

Take ted momentalne s miminem horeckujem. Mam ho u sebe v posteli a cely den a celou noc kojim. V prubehu noci na nej furt saham, takze to mam pod kontrolou a podle stavu davam cipky.
Horecku dyl jak tri/ctyri dny bych resila s dr.

autor
29. srp 2023

@kristyn86 doktorce jsem dnes dvakrát volala, osobně prý chodit nemusíme. Postýlku máme v ložnici stabilně. Monitor dechu je dobrý nápad, děkuji.

autor
29. srp 2023

@eithelwing měřím bezkontaktně na čelíčku. Je hodně spavá a pití moc nedává. Ale alespoň po troškách si bere. Dekuji za 38,5 jako mezník pro další čípek.

autor
29. srp 2023

@exbordelar díky

klokanka31
29. srp 2023

Určitě ten monitor dechu, a kdykoliv měla naše malá horečku, vždycky jsem si dávala budíka po dvou hodinách abych ji zkontrolovala a přeměřila teplotu, kdyby se mi povedlo náhodou usnout. Ale většinou stejně vůbec nespím, max.klimbám v polosedě.

autor
29. srp 2023

@klokanka31 dekuji

klokanka31
29. srp 2023

A chce to snažit se ať má dost tekutin. A teploměr je dost přesný? Já mám s bezkontaktním blbý zkušenosti, měřil s rozdílem i o 1 stupeň 🙄

30bar
29. srp 2023

Raději bych změrila v zadecku a pak pripadne dale hned cipek. Mas teplomer do zadecku? Hlavne at hodne pije. Kontroluj pocurane plenky. Drzim pesti at je brzy lepe.

michaela666
29. srp 2023

Zkus i jiný teploměr. Sama lékárnice mě od něj odrazovala, že jim to pořád chodí lidí reklamovat, protože měří dost nepřesně. Jen ať jsi v obraze jestli není za teplota náhodou vyšší.
Držím palce ať je brzo líp.

autor
29. srp 2023

@klokanka31 o dostatečné pití se snažím. Teploměr nevím… máme ještě baterkový, vyzkousim jej na sobě….moc dekuji

autor
29. srp 2023

@michaela666 děkuji

kristyn86
29. srp 2023

Ano,pozor na ten bezkontaktni teplomer. Ja ho beru jen jako orientacni. Me kolikrat ukazuje mene,treba kdyz je chladno v mistnosti atd...

klokanka31
29. srp 2023

Ono celkově pozor na teploměry, já si vždycky myslela že všechny musí měřit přesně. Tuhle jsem kupovala nový teploměr přes eshop, a zírala jsem když u jednoho digitálního měli napsáno že možná odchylka celý jeden stupeň. Zvolila jsem jeden z nejdražších ale tam je odchylka jen 0.2 stupně...

xnikax1
29. srp 2023

Já to s bezkontaktnim taky prostě neumím. Je tam rozdíl i stupeň. Takže používám nejlíp do zadku a to je vždy přesný.

goovana
29. srp 2023

Zkuste horecku srazet tělem na tělo
Jinak můžete leky střídat po 3 hodinách...pokud už má takto brzy horeck zpět
Každopádně bych volala mudr
A pokud by se v noci cokoliv nezdálo zajela bych na pohotovost

eithelwing
29. srp 2023

Samozřejmě pokud by se ti dcerka nezdála, tak dej čípek i dřív, je pořád malinká. S tím pitím je to na štíru, no, nabízet i po troškách.
A jak píší holky, bezkontaktní je fakt naprd. My máme doma klasický skleněný teploměr, tím ale miminko nezměříš, tak jsme používali do zadečku digitální s ohebnou špičkou. Ten byl do podpaží k ničemu, ale v zadečku měřil přesně.

30bar
29. srp 2023

@eithelwing my taky tak.
Zajdi si určitě koupit do lekarny ten digitální s ohebnou spickou. Stoji par peněz a u miminka ho urcite jeste vyuzijes. Ja jsem minuly tyden pri nemoci merila dcerce necelé 2 roky..

evculinda
30. srp 2023

Bezkontaktní teploměr nedoporučuji, nejlépe u takto malých dětí rektální do zadečku. A určitě srážet léky od 38,5°C, my ještě koupeme ve vodě ve vaničce cca 36°C, kolik vydrží (10-15minut). Febrilní křeče máme bohužel za sebou. Stačilo 😔