Zdravím, dcerka má od soboty večer horečky. Měla nad 38 a když dam čípek, horečka se ji sníží ale pak se ji zase zvýší a takhle dokola. Dnes v noci měla už 39 horečku, když jsem ráno volala doktorce tak mi řekla ze já mám poznat jestli k ni mám jet nebo ne ale ze by to klidně mohla nechat i na zítra ze je to na mě. Rozhodla jsem se tedy počkat do zítra. Nemá žádné jiné příznaky jen horečku. Prijde mi divné ze ji to takhle kolísá a vždy když se horečka sníží číslem tak se pak zase zvýší a po 6 hodinách cca dávám další. Dnes budeme kupovat sirup.
S čím chci poradit: proč ji to takto kolísá, co by ji asi tak mohlo byt a na jak dlouho tu horečku cca má? Pokud někdo zažil a jaké mate zkušenosti se sirupem vs čípek.
Malé bylo 11 měsíců
Neboj,je to uplne normalni,ze horecku srazis a po nekolika hodinach se zase vrati. Takhle to muze byt nekolik dni. Hlavni je,ze se teplotu dari srazet,protoze pak jsou taky stavy,kdy horecka ne a ne klesnout nebo je zpet treba za hodku,dve. Cilem neni ani srazit horecku na 36,6. Jen snizit. Telo s necim bojuje a do urcite hodnoty je vlastne horecka prospesna. Pokud dite treba neboli hlava,teplota se bezne zacina drazet az kolem 38,5. Do te doby je dobre ji nechat. A vyse uz zase telo vycerpava. Kdyz neni kasel a ryma,muze to byt angina nebo se ti treba po par dnech osype a bude z toho nejaka detska nemoc. Uvidis zitra u doktorky. Jo a kdyby teplota nesla srazit,tak muzes po 3-4 hodinach stridat Nurofen a Paralen.
Jinak deti mi pri zadne nemoci nechteji jist. Ani ja nejim,kdyz mam horecku.
@nock zrovna jsme neco podobnyho resili. Dcera 11 mesicu mela horecky prvni den, kolem 38,5 - to jsem myslela, ze bude od zubu, protoze je porad rukou lovila v pusine. No ale treti den byla horecka az 39,7, na pohotovosti dle moce a crp zjistili bakterialni zanet v mocaku - babicka nam jeden den hlidala, kdyz jsem byla u zubarky a dceru nechala asi dele nez bylo nutne v pokadene plince, no a dostalo se ji to do moc.ustroji. Pecicka 👍 kazdopadne dostala ATB a uz je dobra, ale pani mame jsme dekovali hodne.
Malá nechce vůbec pít normální pití ale díky bohu alespoň mm pije. Papat se ji taky moc nechce, včera spapala alespoň jogurt😕