Ahojte, dcera dostala v pondělí atb, hodně kašlala, měla hnusnou rýmu a zhnisané oči. Neměla ale horečku. A dnes v noci jí najednou po 5ti dnech braní atb (augmentin duo) vylítla na 39,2. Taky má napuchlou uzlinu u ucha, na tu jsme přili asi ve středu. Může být ta horečka alergická reakce na atb potakové době užívání? Mám je vysadit? Jinak jí nic není, kašel ani rýmu už nemá..
@kay tu uzlinku muze mit z predchozi virozy...Nas pan doktor nam rikal,ze pokud prijde do tela infekt,reaguji takto uzliny a nekdy muze zustat i bulka na uzlinach (ta zustala nam)..A nemuzou male rust zoubky?Jinak si nemyslim,ze by to mohla byt reakce na atb,to by se spis osypala...
dcera měla už 2x antibiotika a vždy po jejich dobrání jsme jeli s uchem na orl. Poprvé jí to píchali a dostala jiné atb. Ty dobrala ted ve středu a ve čtvrtek večer jsme jeli opět. Naštěstí dostala jen kapky do ucha a atb. už ne. Ale nechápu to (a i doktoři), jak to, když je přeléčená atb., se jí po dobrání hned projeví zánět stř. ucha :(
Děkuju, dceři jsou 4,5 roku zuby určitě ne.. Na uši nikdy netrpěla a ani neříkala že by jí něco bolelo, ptala jsem se jí. ☹
ATB bych určitě nevysazovala. Reakce na ATB může být kožní (vyrážka), zvracení ... Ale horečka ne.
Co se týče uzlinky - starší dcera má trvale (od cca 1,5 roku) za uchem na krku hned 2 😠 . Prý to znamená, že tělo s něčím bojuje (může to být i záděr, cokoliv a zmizet může až po 14-ti dnech absolutního zdraví - tedy bez čehokoliv - záděru, rýmy, odřeniny ...). To se nám ještě nepovedlo.
Nemůže to být "přesilek" z vánoc - přece jenom nové dárky, hodně zážitku .... A ještě byla unavená z nemoci.
@baris no v příbalovým ketáku je napsaná horečka jako možná alergická reakce.. Přetažení z vánoc mě taky napadlo, ale nepoznám to.. Volala jsem na pohotovost, řekli ať se dojedeme ukázat, tak jsem vyslala manžela, protože i mladší dcera je doma s atb..
Díky za info s tou uzlinou.. Tak snad to pak zmizí..
Tak to nevím, jestli to může být z ATB - tedy ta horečka. Každopádně antibiotika bych si já bez lékaře nikdy vysadit netroufla.
Dcera má od čtvrtka atb na angínu..dneska jsme jeli ráno znovu na pohotovost, protože teplota neklesala a k angíně se přidal zánět průdušek..takže bych určitě zajel k dr 😉
a nemá spíš nemocné to ouško? nechala bych ji prohlédnout ucho u mudry. Jinak alergická reakce na atb určitě ne.